Kimlik artık eve gelecek

Yeni doğan bebeğin kimliği artık eve gelecek

Haberler 07.07.2018 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnca gelitirilen e-rapor sistemi sayesinde doum raporlar nüfus müdürlüklerinin görebilecei elektronik ortama aktarld, bebei olan aileler kurumlar arasnda dolamaktan kurtuldu

Salk Bakanlnca gelitirilen e-rapor sistemi sayesinde doum raporlar da elektronik ortama aktarld. Doum raporlarnn, nüfus müdürlüklerinde de görülebilmesiyle vatanda kurumlar arasnda dolamayacak yakn bir zamanda yeni doan her bebein kimlii artk adresine gönderilecek.

Tüm vatandalarn kendi salk kaytlarna eriebildii ve yönetebildii e-Nabz sisteminin ardndan e-Rapor sistemi devreye giriyor. Bakanlk tarafndan gelitirilen sistemle artk askerlik yoklama raporundan engelli raporuna, sürücü raporundan doum raporuna kadar tüm ilemler elektronik ortama aktarld.

Salk Bakanl Müstear Yardmcs uayip Birinci e-Rapor sistemiyle, salk kurulularnda oluan farkl raporlarn ilgili kurum ve kurulularla da paylalmas ve vatandan istedii anda kendisine ait raporlara e-Devlet kaps üzerinden ulalmasnn mümkün olduunu söyledi.

ARTIK EVDE KMLK VERLECEK

Birinci, e-Rapor sistemindeki amacn vatandan kurumlar arasnda dolamasnn yerine tek noktada ilemlerini tamamlamas olduunu belirterek, Salk kurulularnda verilen hastalk, doum, psikoteknik gibi bütün raporlarn elektronik ortama tanmas söz konusudur. Biz doum raporlarnda ise bunu daha farkl bir platforma tadk. Kiinin doum raporunu elektronik ortamda sistemden hemen verelim, nüfus müdürlükleri de onlar teyit ederek kimliklerini düzenlemelerine yönelik çalma yaplmasn saladk. dedi.

Pilot çalmasn ilk olarak doum raporlar üzerinde yaptklarn aktaran Birinci, öyle devam etti:

PLOT çALIMA BALATILDI

Salk kuruluundan verilen doum raporlar nüfus müdürlüklerinin ekranlarnda görülüyor. Bu pilot çalma baaryla gidiyor. Vatanda doum yaptnda evine gidecek, nüfus müdürlüü ksa süre sonra ona kimliini getirecek. Böylece vatanda bürokrasi ile hiç uramayacak. Hastanede doum yapacak, raporu düzenlenecek ve kii kimliine ksa zamanda erimi olacak. Doum srasnda ailenin herhangi bir giriimde bulunmasna gerek kalmayacak. Vatandala ait her türlü ey hemen elde edilecek. Hastane, il müdürlükleri süreçlerine gitmesine gerek kalmayacak.

Sistemin ayn zamanda iyi bir kayt verisi de oluturacana dikkati çeken Birinci, Kii nüfus müdürlüünde kimlii çkmamsa domu da görünmüyordu. Bütün ilemleri annesinin vatandalk numaras üzerinden yürüyordu. Bütün bu ilemlerde azalm olacak. Doumlar yüzde yüz kayt altna alm olacaz. Bizim a takibi, doum sonras izlemlere dair her türlü ilemi daha kolay yapmamz salayacak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git