Kimlik kontrolü yapıp öldürdü!

Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa A. 22 yıl önce babasını öldüren Derviş Karataş'ı Balıkkesir'le bulup, kendini kurye olarak tanıttı, kimlik kontrolü yaptıktan sonra, silahla vurarak öldürdü.

Haberler 10.05.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Görme Engelliler Spor Kulübü Dernei Bakan olan Mustafa A. 22 yl önce babasn öldüren 72 yandaki Dervi Karata takip edip, Balkkesirin Manyas ilçesinde silahla vurarak öldürdü. Kendisini kurye olarak tantp evinin önüne çard Dervi Karata, kimlik bilgilerini aldktan sonra tabanca ile ate ederek öldürdükten sonra polise teslim olan 30 yandaki Mustafa A., Diyarbakrn Bismil ilçesinde 22 yl önce babam öldürüldü. Dervi Karata, babamn vurulmasndan sorumlu tuttuum için öldürdüm dedi.

Diyarbakrn Bismil lçesinde oturan ve Diyarbakr Görme Engelliler Spor Kulübü Dernei Bakanl görevini yürüten ve Bismil ilçesindeki bir kamu kuruluunda çalan Mustafa A., önceki gün Bursaya gelip geceyi Mustafakemalpaa lçesinde bir otelde geçirdi. Sabah saatlerinde taksiyle Balkesirin Manyas lçesine giden Mustafa A., 22 yl önce babasn öldüren Dervi Karatan çar Mahallesi Huzur Sokaktaki evine giderek kendisini kargo tayan kurye olarak tantt.

Evinin bahçesine çard Karatan kimlik bilgilerini alp emin olan Mustafa A., daha sonra tabancas ile yakn mesafeden 7 el ate ederek, 6 çocuk babas olan Devri Karata öldürdü.

Yüzde 80 görme engelli olduu örenilen Mustafa A. polise teslim olurken, Dervi Karatan cesedi olay yerinde yaplan incelemenin ardndan otopsi yaplmak üzere Bursa Adli Tp Kurumu Morguna kaldrld. Poliste üpheli Mustafa A.nn verdii ilk ifadede cinayeti, ahsn babasn öldürdüü için ilediini bildirdi.

Mustafa A. ifadesinde, Diyarbakrn Bismil ilçesinde babam 22 yl önce öldürüldü. Ben o zaman çocuktum. Dervi Karata, bu cinayetin ilenmesinden sorumlu tutuum için vurdum dedi. Sorgusu devam eden Mustafa A. ilemlerin tamamlanmasnn ardndan tasarlayarak adam öldürmek suçundan adliyeye çkartlacak. Bu arada, Karatan, cinayet zanl Mustafa Ann üvey annesinin erkek kardei olduu örenildi

Ana Sayfaya Git