Kimsenin elinde silah olmayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "özgürlüklerin teminatı bizleriz' diyerek; "Biz söyleyecek sözü olan projesi olan derdi olan herkesle konuşmaya, görüşmeye, birlikte yol yürümeye hazırız. Tek bir şartımız var. Kimsenin elinde silah olmayacak" dedi.

Haberler 02.04.2017 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Bu PKK yanllar ikide bir diyorlar ki bar, bar, bar. Lafla bar olur mu? Elinde silahla dolaanlarla bar olur mu? Biz ina ediyoruz. Biz ihya ediyoruz. Biz, Diyarbakr Belediyesinin önünde hüngür hüngür alayan, çocuklar daa kaçrlm analar unutmuyoruz. Onlara bar diyenler nasl baktlar? Haince baktlar. Ama biz efkatle baktk, merhametle baktk. Barn fedaileri biziz, özgürlüklerin fedaisi biziz ve bundan sonra da böyle olacak. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, valilik önünde düzenlenen toplu açl törenindeki konumasna, Yaklak on aylk bir aradan sonra bir kez daha sizlerle bir araya gelmenin memnuniyeti içindeyim. sözleriyle balad. Erdoan, 16 Nisann Türkiye ile birlikte Diyarbakr için de yepyeni bir dönemin müjdecisi olacan söyledi. Erdoan, tören alann dolduranlara, imdi Diyarbakrdan öyle bir seslenelim ki tüm Türkiye duysun, tüm dünya duysun. Büyük Türkiye için evet mi? Güçlü Türkiye için evet mi? Müreffeh Türkiye için evet mi? stikrarl Türkiye için evet mi? diye seslendi.

KÜRTçE BNLERCE KEZ EVET DED

Konumas srasnda Kürtçe Hezar caran ere (Binlerce kez evet, ) diyen Cumhurbakan Erdoan, Bu sesi duymayann sadece kula deil, kalbi de kapal demektir. Diyarbakrn 16 Nisanda ite bu mesajlar duymayanlara duyuracana, görmeyenlere göstereceine inanyorum dedi. Güneydou Bölgesine 280 milyar lira deerinde yatrm yaptklarn anlatan Erdoan, Türkiye nasl stanbulsuz, zmirsiz, Trabzonsuz, Antalyasz, Erzurumsuz olamazsa asla Diyarbakrsz da olamaz. çünkü Diyarbakr bizim kalbimiz. Bu corafyay, bu halk bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalyor demektir. Diyarbakr Türkiyenin mührüdür. El uzatlmasna asla izin vermeyiz. Rabbim kaderimizi bu corafyada birlikte yazm, bizim geçmiiz gibi geleceimiz de ortak. Darbe dönemlerinde Diyarbakra yanllar yapld. nsanlar inançlar ve düünceleri yüzünden çok eziyet çekti dedi.

VATANDAIMIZI TEHDT EDEMEYECEK

Erdoan, Ergani ve Bismil ilçelerine müjde vererek, bu yl doalgaz vereceklerini bildirdi. PKKnn yaptklar yatrmlar bombaladn ifade eden Erdoan öyle dedi; Bunlar benim Kürt kardelerimi sevmiyor. Sormak lazm, burada belediyeler elinizdeyken ne yaptnz? Kayyumlar atand, bakn her yer nasl deimeye balad. Niçin Diyarbakr turizmde patlama yapmasn, neden? Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Ajan teröristler buraya geliyor mu? Gelirler. Onlarn ii gücü kartrmak. Onlar mikserdir mikser ama terör mikseri. Bölücü terör örgütü huzurun ba dümandr. Kiralk katiller ebekesinden ülkemizi ve Kürt kardelerimizi kurtarmaya kararlyz. Hain örgüt artk hiç bir vatandamzn evini ban yakamayacak, hiç bir vatandamzn çocuunu elinden alamayacak. Alrlar, nerede alrlar Avrupada alrlar! Türkiyede alamayacaklar. Onlarn sosyal demokrat, sosyalist partileriyle PKK terör örgütü mensuplar birlikte yürüyüler yapyorlar. Alman polis tekilatnn araçlar içerisinde terör örgütünün mensuplar oturuyor, afilerini tayor. Böyle bir demokrasi olur mu?

KMSENN ELNDE SLAH OLMAYACAK

Cumhurbakan Erdoan, bu yola kefenle çktklarn söyledii konumasnda, devletin askeriyle, polisiyle, korucusuyla tüm kamu görevlileriyle halkn yannda olduunu anlatt. Bölücü örgütle i birlii içindeki FETÖcüleri de devletten temizlediklerini anlatan Erdoan, Temizlemeye devam ediyoruz. Artk devletin içinde sizi örgütün kucana atacak kimse kalmayacak. Bizim muhatabmz sizsiniz. Biz söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan herkesle konumaya, görümeye, birlikte yol yürümeye hazrz. Tek bir artmz var; kimsenin elinde silah olmayacak, kimse bu ülkeyi bölmeye, bu milleti parçalamaya kalkmayacak. Dikkat ediniz. Türk demiyoruz. Kürt demiyoruz. Laz, Bonak, Roman demiyoruz. Hepsini birden içine alan bir ifade kullanyoruz. Tek millet diyoruz dedi.

ONLAR TERÖR MKSER

Cumhurbakan Erdoan, referanduma sunulan anayasa deiikliinde seçilme yann neden 18 olduuna deinirken de sözlerini öyle sürdürdü: Gençler, siz ne derseniz inanyorum o olur. Bazlar gençleri parlamentoya istemiyor. Halbuki daha önce 18 yanda olanlarn parlamentoya girmesini kendileri de isteyerek, teklif vermilerdi. imdi ters dütüler. Bunlar akam baka, sabah baka. Biz doalgazda isale hatlarn yaparz. Onlar, gelir bombalarlar. Bunlar hain, hain. Bunlar alçak. Bunlar benim Kürt kardelerimi sevmiyor. Bunlar benim Kürt kardelerimin asla temsilcisi olamaz. Her ey yalan. Sormak lazm. Siz burada belediyeler elinizdeydi de ne yaptnz? urada yasal yollardan yeni belediye bakanlar, kayyumlar atand. Hemen, her yer nasl deimeye balad. bilenin, klç kuanann. Sur içine toplamda 2 bin Diyarbakr evi yapp, turizm sektörünün hizmetine sunacaz. Niçin Diyarbakr, turizmde patlama yapmasn? Terör olursa buraya ajan teröristler gelir. Turist gelmez. Ajan teröristler buraya geliyor mu? Gelirler. Onlarn ii gücü kartrmak. Onlar mikserdir mikser; ama terör mikseri. Terörün olduu yerde istikrar, güven olur mu? imdi istikrar ve güveni salamak için ne diyoruz? Huzurun, istikrarn olmad yerde hiçbir ey olmaz. Kimse gelip, terörün, kavgann, gürültünün eksik olmad bir yere yatrm yapmaz. Yatrm olmaynca istihdam, i, a olmaz.

KMSENN SYAS RADESN REHN ALAMAYACAK

Cumhurbakan konumasnda bölücü terör örgütünün Türkiyenin ve milletin huzurunun ba düman olduunu söyledi. Bu örgütün parasn verenin diledii gibi kulland bu kiralk katiller ebekesi olduunu kaydeden Erdoan, unlar söyledi:

Bu terör örgütünden ülkemizi ve Kürt kardelerimizi kurtarmakta kararlyz. Dün hak, hukuk, adalet tanmayan zalimlere kar mücadelemizi; bedelini tehditlerle, kumpaslarla hatta darbe teebbüsleriyle ödeme pahasna nasl verdiimizin en yakn ahidi sizlersiniz. Bugün de bedeli ne olursa olsun Kürt kardelerimizi bölücü terör örgütünün zulmünden kurtarmaya söz veriyoruz. Bu hain örgüt, artk hiçbir vatandamzn evini bana ykamayacak. Bu alçak örgüt, artk hiçbir vatandamzn evladn zorla elinden alamayacak. Bu kalle örgüt, artk çocuuyla kardeiyle anasyla babasyla tehdit ederek, kimsenin siyasi iradesini rehin alamayacak. He alrlar. Nerede alrlar? Avrupada, Almanyada, Hollandada, Avusturyada, Belçikada, sviçrede alrlar; ama Türkiyede alamayacaklar.

ALMAN POLS TEKLATININ ARAçLARINDA

Cumhurbakan Erdoan, buralardan yurt dna giden PKK terör örgütü mensuplarnn oralarda sosyal demokrat, sosyalist partilerle birlikte yürüyüler yaptn anlatt.

BZ ÖZGÜRLÜKLERN TEMNATIYIZ

Devletin askeri, polisi, korucusu ve tüm kamu görevlileriyle Diyarbakrllarn yannda olduunu vurgulayan Erdoan sözlerini öyle sürdürdü: Her vatandamzn can ve mal güvenlii, devletin güvencesi altndadr. Bölücü örgütle ibirlii içinde sizleri bizar eden FETÖnün hainlerini de devletten temizledik, temizliyoruz. Artk devletin içinde sizi, örgütün kucana atacak kimse kalmyor. Bizim muhatabmz sizsiniz, sizden bakas yok. Bugüne kadar Kürt kardelerimize salanan ve zaten hakknz olan demokratik, insani, kültürel imkanlardan geriye doru en küçük bir adm söz konusu deildir. Ne dille ilgili ne isimlerle ilgili ne kurslarla ilgili ne kitaplarla ilgili ne televizyon yaynlaryla ilgili ne akademik çalmalarla ilgili en küçük endieniz olmasn. Babakanlm döneminde Kürtçe yayn, kurslar serbest oldu mu? Anneler evlatlaryla cezaevinde Kürtçe konuabildi mi? Kürtçe seçim kampanyalar yaplabildi mi?

Erdoan, barn ve özgürlüklerin teminat olduklarn kaydettii konumasnda bu konuda unlar söyledi: Biz söyleyecek sözü olan, projesi olan, derdi olan herkesle konumaya, görümeye, birlikte yol yürümeye hazrz. Tek bir artmz var. Kimsenin elinde silah olmayacak, kimse bu ülkeyi bölmeye, bu milleti parçalamaya kalkmayacak. Dikkat ediniz. Türk demiyoruz, Kürt demiyoruz. Laz, Bonak, Roman demiyoruz. Hepsini birden içine alan bir ifade kullanyoruz. Tek millet, diyoruz. 80 milyonuyla tek millet. Bu ehirde sözüm ona kendini Kürtlerin temsilcisi olarak tantan bir parti, tarihinin en yüksek oyunu alt 7 Haziran seçimlerinin ertesi günü Diyarbakr sokaklarnda kendileri gibi düünmeyen insanlarn katledilmesine ses çkard m? 53 Kürt kardeimiz öldürüldü mü bu sokaklarda? Ölen de öldüren de Kürttü. Bu alçaklar, bu katiller hemen yaplan ilk seçimde tokad yedi. Bu oyunlara bir daha gelmeyeceiz. Devletin kendilerine verdii imkanlar götürdüler, terör örgütüne teslim ettiler.

ONLAR, KANDLDEN EMR ALIR

Elinde silahyla milleti katleden teröriste onu arkasna alp, milleti tehdit eden sözde siyasetçi arasnda fark olmadn belirten Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü: Bizim bugüne kadar yaptmz reformlardan hangisinin yannda durdular. te en son 16 Nisandaki tavrlar ortada. Dütüler marjinal örgütlerin peine. Dütüler CHPnin peine. Dütüler Avrupadaki rkç yönetimlerin peine. u anda hayr deyip dolanyorlar. Halbuki sizlerin, bugüne kadar yaad sorunlarn, skntlarn en önemli sebebi; mevcut yönetim sistemi deil mi? Bu, 1980de hazrlana anayasa deil mi? O zaman buna hayr dediklerini söyleyenlere diyoruz ki imdi gelin. Ona madem hayr, dediniz. Bu defa gelin evet, diyelim. Anayasa deiikliiyle gelen yeni sistemin sizlere en küçük bir zarar bulunmad gibi tam tersine çok önemli katklar olacak; ama siz onlarn umurunda deilsiniz. Onlar, emirleri tpk CHPnin Pensilvanyadan ald gibi sizden, milletten deil; Kandilden, buradaki terör baronlarndan alr.

çARIMIZA OLUMLU CEVAP VEREMEDLER

Cumhurbakan Erdoan paralel devlet, özerk devlet gibi eylerin söz konusu olamayacan anlatt konumasn öyle sürdürdü: Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden baka devletimiz yok. Yok paralelmi, yok özerk devletmi asla böyle bir ey söz konusu olamaz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin özerklii sana yetmiyor mu? Nereden çkaryorsun bunlar? Devletimizi ne PKKya ne PYDye ne FETÖye ne DEAa ne de baka bir güce asla teslim etmedik, etmeyeceiz. 15 Temmuzda devletimizi ele geçirmeye çalanlara cevabmz verdik mi? Benzer bir teebbüste bulunanlar, bu cevab daha ar ekilde alacaklardr. Gelin, hep beraber hakknz, hukukunuzu, mücadelenizi demokrasi içinde verin, siyaset araclyla verin bu çarmza ne yazk ki olumlu cevap veremediler. Tek bir muhatabmz var, dedim. Millet, sizsiniz. Her zaman sizinle gönül diliyle konumaya devam edeceiz. Yeni yönetim sistemiyle cumhurbakann dolaysyla hükümeti sandkta dorudan millet belirleyecek. Böylece oy sandklarn, mermi sandyla deitirmek isteyenlerin devri sona eriyor.

KILIçDAROLUNUN DDASINA CEVAP

Cumhurbakan referandum kampanyasnda hayr diyenlere terörist demediini söyledi. Erdoan, Klçdarolu, diyor ki bizim için çkm, hayr diyenlere terörist diyor. Klçdarolu, yalan söyleme. Ben hayr diyene terörist demiyorum. Kandil, hayr diyor. Bu sese dikkat edin, diyorum. Dolaysyla kii, sevdikleriyle beraberdir. Söyle bana arkadan, söyleyeyim sana kim olduunu; ben bunu söylüyorum ve dürüstlüe davet ediyorum. Pensilvanya da hayr diyor dedi.

Ana Sayfaya Git