Kınaç amca ev istiyor!

Diyarbakır’da geçimini limonata ve şerbet satarak sağlayan 63 yaşında ki Ahmet Kınaç parkta yaşamaya başlarken, yetkililere seslenerek, başını sokacak bir ev istedi.

Haberler 11.05.2017 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinde, limonata ve erbet satarak geçimini salayan ancak kalacak evi olmad için parklarda yaamaya balayan Ahmet Knaç gözyalar içerisinde yetkililere seslenerek, ban sokacak bir ev istedi.

Sur ilçesinde yaanan çatmalar nedeniyle madur olduunu söyleyen ve einden ayrldktan sonra düzeninin bozulduunu ve ondan sonra da sokakta yaamaya baladn söyleyen 63 yandaki Ahmet Knaç, ev dnda hiçbir yardm kabul etmeyeceini belirterek yetkililerden kalacak bir ev istediini söyledi. Knaç, otel ücretini karlayamad için Sur lçe Belediyesi tarafndan eyalaryla beraber parka brakldn ileri sürdü. Knaç yaad dram Söz Habere öyle anlatt.

Sadece bir ev istiyorum

Ben, çocuklarmdan ayrldm sokaklarda kaldm Balkçlarbanda kalyordum Sur belediyesi beni ald eyalarm belediyeye ait antiyeye brakt beni de otele brakt. Daha sonrada beni dükünler evine götüreceklerini söylediler. Ben dükünler evine gitmeyeceimi söyledim ve bana ev verin dedim onlarda ev vermediler. Bir süre daha otelde kaldm kendi cebimden ödedim. Ama param bitti otelden çktm tekrar belediyeye gittim dedim o zaman beni Mardin Kzltepeye götürün orada kzm var dedim ama Onlarda bana biz oraya araç çkartamayz dedi. Bende o zaman benim eyalarm verin dedim onlarda bana bir araç ayarlayarak eyalarm bana yani Fatih mahallesinde bulunan Körhat parkna getirdi. Ben kimseden bir ey istemiyorum bana ev verin yeter yoksa ben bu parkta yaayacam.

Gözyalar içerisinde konumaya çalan Knaç, Ne yapaym, derdimi kime anlatacam? Kimsem yok, kimse bana yardmc olmad. Sokakta kaldm, perian oldum. çoluk çocuumdan oldum. Evim yok, param yok. diyerek yardm istedi.

Mahalle Muhtar Yurtçu

Fatih Mahallesi Muhtar Davut Yurtçu ise Knaç, ahs tanmyorum, ancak daha önce de bu parka gelip gidiyordu. Madur olduunu biliyorduk ama nerede ikamet ettiini bilmiyorduk. Kendi beyanna göre sosyal yardmlamann verdii yal ayl falan alyor, onunla geçimini salyor. Diyarbakrn eski limonatacsym. Seyyar limonculuk falan yapyordu, ya ilerledikçe bu ii de terk etmek zorunda kald. Kimsesiz olduu biliniyor ama çocuklar falan varm, onlar tanmadmz için ulaamadk. dedi.

Vatandalar Tepkili

Parkta bulunan vatandalar ise belediye sokakta kalmlara yardm etmeyecekte kime yardm edecek diyerek yaananlara tepki gösterdi Yaar Elald adl vatanda, Aabey bu gariban sabah buraya geldi kendisine biz yardmc olmak istedik birkaç tane eve gittik ancak onlarda kira bedeli istediler bu garibanda da olmad için tutamad. Sur belediyesi bu adam bir gece otele brakm bir gecelik ücretini ödemiiler ondan sonra otel bunu dar kovmu. Bunun eyalar da antiyedeymi eyalarn da getirip çekip gitmiler. uan da bu adam madurdur, sokaklardadr burada esrarcs var, hrsz var, çakal var çoluk çocuundan ayrdr, biz bu adam bugün tanmyoruz 20 25 sene önce de tanyoruz. Kendisi, limonatacdr uanda çok madur bir durumdadr yani Allahtan Sur belediyesinden bir destekleme istiyoruz belediyelerin bu tür insanlara sahip çkmas lazm

Belediye ile görüüldü

Konuyla ilgili Belediye ile görümelerimizde ise yetkililer, Ahmet Knaçn otelde misafir edildiini ve kendisine bakm evine yerletirme teklif edildiini fakat Ahmet Knaçn bunlar kabul etmeyerek parkta yaamak istediini söylediini belirttiler. Yaananlardan sonra bakan beyin zabta ekiplerinden Ahmet Knaç için özel bir ekip görevlendirilerek tekrar bulunduu parktan alnmas gerekli tüm yardmlarn yaplacan söylemesine ramen Knaçn ekipleri geri çevirerek gelmek istemediini belirttiler.

Ana Sayfaya Git