Kira genelgesi

Bakan Kurum: Kira ve benzeri düzenlemelerin şartlarına ilişkin genelgeyi 81 il valiliğimize gönderdik

Haberler 16.12.2020 - 04:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, koronavirüs salgn nedeniyle yeni düzenlemelere geçerek yerel yönetimlerin i yerleri dahil sahip olduu tanmazlaryla ilgili kira ve benzeri düzenlemelerin artlarna ilikin genelgeyi valiliklere gönderdiklerini duyurdu.

Bakan Kurum, Twitter hesabndan yapt açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimatlaryla koronavirüs salgn nedeniyle yeni düzenlemelere geçerek yerel yönetimlerin i yerleri dahil sahip olduu tanmazlaryla ilgili kira ve benzeri düzenlemelerin artlarna ilikin genelgeyi 81 il valiliine gönderdiklerini belirtti. Bakan Kurum, Salgnn ekonomik hayata etkisinin azaltlmas amacyla yerel yönetimlerimiz, bal kurulular ve irketlerinin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan tanmazlarnn irtifak hakk, kiralama ve benzeri kullanmyla ilgili düzenlemeyi hayata geçirdik. Pandemi nedeniyle faaliyetleri azalan i yerleri için idaremizce yaplacak deerlendirmeye göre, sözü edilen bedellerde indirime gidilebilecek ya da ödemede erteleme salanabilecek dedi.

SÖZÜ EDLEN BEDELLER TAHSL EDLMEYECEK

Bakan Kurum, faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan iletmelerden bu süre içerisinde sözü edilen bedellerin tahsil edilmeyeceini belirterek, Sözleme süreleri uzatlabilecek ve yaplacak deerlendirmeler neticesinde sözlemeler karlkl feshedilebilecek. Pein ödeme yapan ancak i kaybna veya ekonomik zarara urayan i yerleri de pandemi süresince gerekli indirim, erteleme ve süre uzatm hakkndan yararlanabilecek ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git