Kırık yakalandı

Diyarbakır’da polisin yaptığı rutin yol kontrolü uygulamasında durdurulan bir yolcu otobüsünde PKK’nın 500 bin liralık Gri listesinde aranan üst düzey yöneticilerinden sözde takım komutanı Botan Zagros kod adlı Mehmet Kırık yakalandı.

Haberler 14.09.2020 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Havaalan Bulvarndaki polis kontrol noktasnda rutin uygulama yapan ekiplerin durdurduklar bir yolcu otobüsünde PKKnn önemli adamlarndan biri olan Botan Zaros kod adl Mehmet Krk yakaland.

Sözde Amed eyaleti takm komutan olarak çileri Bakanlnn en çok aranan azl teröristler listesinin 500 bin liralk Gri kategorisinde yer alan Mehmet Krk hakknda Diyarbakr Basavclnca 2 kez arlatrlm müebbet hapis istemiyle dava açld. ddianameye göre, kimlik kontrolü için otobüse giren polisleri gören terörist tedirgin ve üpheli hareketler sergileyince kendisine yaklaan polislere üzerinde tad silah çekti. Polisler hamle yapnca bu kez polislerden birinin beylik silahn almaya çalmak istemesi üzerine zor kullanlarak etkisiz hale getirildi. Kendini Suriyeli mülteci tantarak Kürtçe konuan teröristin alnan parmak izinde uzun zamandan beri aranan azl terörist olduu anlald.

BTLSTE ELE GEçEN DOKÜMANLA AçIA çIKTI

Sorgusunda, DEAa kar savamak için YPG saflarna katldn ve Suriyede bir süre kaldktan sonra Kuzey Iraka çalmaya gittiini belirterek terörist olmadn iddia etti. Ancak foyas kendisi yakalanmadan 6 ay önce Bitliste öldürülen bir teröristin üzerinden çkan dijital dokümandaki bilgilerle aça çkt. Dokümanda, terörist Mehmet Krkn örgüte katld tarih, anne baba ad, kod ad, örgüt içindeki pozisyonu, kald bölgeler, ald silah eitimleri, eitim durumu, hastal, kiisel becerileri, babasnn meslei ve cep telefonu, karde says gibi kiisel bilgiler karlaldnda 500 bin liralk Gri listede aranan terörist olduu belirlendi.

BEN ARAPçA YANINA çAIRIP SLAH çEKT

Silah gasp edilmeye çallan ve madur olarak ifadesi alnan polis ifadesinde, Otobüs kontrol noktasna yananca kimlik kontrolü için içeri girdik. Kimlikleri tek tek toplarken 13 nolu koltukta oturan kii sessiz kalp tepki vermedi. Sonra yolculardan biri bu kiinin Suriyeli olduunu söyleyince heyecanl hal ve tavrlar sergileyip bana yüksek sesle Gelanlamna gelen Arapça Taal diyerek eliyle yanna çard. Bu srada baka bir yolcu kimliini uzatt. Onun kimliini aldm srada Suriyeliyim diyen kii bana silah dorultunca ani hareketle onu etkisiz hale getirdik dedi.

Otobüs oförü M.Ü de ifadesinde, Bismil otogarna girdiimde firmamz yazhanesindeki üstü ba yrtk bu kii paras olmadn, annesinin hasta olduunu, cep telefonunun çalndn ve gariban bir inaat içisi olduunu ve kendisini Diyarbakra götürmemi istedi. Bende acyp aldm, terörist olduunu yakalannca örendim dedi.

SANSASYONEL EYLEM çN GÖNDERLD

ddianamede teröristin örgütte sözde takm komutanl gibi üst düzey sorumlu olduu da dikkate alndnda sansasyonel suikast tarz bir eylem yapmak için üzerindeki tabancayla Diyarbakra geldiine dikkat çekildi. Teröristin Türkiyeye gelmeden önce Kuzey Irakn Haftanin, Avain, Gara, Zap ve Suriyede de faaliyetlerde bulunduu dikkate alndnda terör örgütünün kadro dedii önemli isimlerinden biri olduu ifade edildi. Terör örgütünün yurt içindeki barnma alanlar, snak ve depolar hakknda bilgi sahibi olduu, krsal ile ehirdeki ibirlikçilerle irtibatl olduu vurguland. Yakalandnda üzerinde ele geçen silahn da emniyeti açk, dolu ata hazr vaziyette olduu dikkate alndnda teröristin krsal alandan ehir merkezinde, devlet büyükleri bata olmak üzere güvenlik güçleri, kamu kurum ve kurulular, ve adli makamlara yönelik suikast ya da sansasyonel tarzda saldr amacyla gönderildii bildirildi.

Ana Sayfaya Git