Kirli ve sinsi provokasyon

HDP’nin kapatılmasına ilişkin kritik süreçte İzmir’de HDP binasında görevli Deniz Poyraz'ın katedilmesi olayı sonrası Diyarbakır'da AK Partiyi hedef alan iki olay, kirli ve sinsi provokasyonu gözler önüne serdi. Önce Hani ilçe keştilatına molotoflu saldırı düzenlendi. Hozra'da ise ilçe başkanının kardeşi tarandı.

Haberler 21.06.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

zmirde HDP l Bakanlna yönelik gerçekletirilen provokatif saldrnn bir benzeri Diyarbakrn Hani ve Hazro ilçelerinde AK Partiye yönelik yapld. Hani ilçesinde önceki gece PKKnn ehir yaplanmas olan YPSde yer alan 2 terör örgütü mensubu, çar merkezinde yer alan Hani AK Parti lçe Bakanlna yönelik molotofkokteyli saldr gerçekletirdi. Saldrda yaralanan olmazken, ayn gece AK Parti Hazro lçe Bakan Cemal Mehmetolunun kardei Ömer Faruk Mehmetolunun kulland otomobile, kimlii belirsiz kii veya kiilerce uzun namlulu silahlarla ate açld. Silahl saldrda, Ömer Faruk Mehmetolu ayandan yaraland.

HAN LçE BAKANLIINA SALDIRI

Diyarbakrn Hani ilçesinde, AK Parti il binasna kimlii belirsiz bir kii tarafndan molotof kokteyli atld. Ölen ya da yaralann olmad olay an ise güvenlik kameras tarafndan kaydedildi. Güvenlik kameras kaytlarndan yola çkan polis, saldrgan Mahmut Evren ve ona yardm ettii belirlenen emdin Barin operasyonla yakalad.

Olay, saat 20.55te Diyarbakrn Hani ilçesinde meydana geldi. Zirve Mahallesinde bir binann 2nci katnda bulunan AK Parti Hani ilçesi binas önüne gelen kimlii belirsiz bir kii, önce çevreyi kontrol etti. Ardndan yannda getirdii motolof kokteyliyi atee verdikten sonra parti binasna atan saldrgan, koarak bölgeden uzaklat. Parti binasnda kimsenin bulunmad srada gerçekletirilen saldrda içeriye düen molotof nedeniyle küçük çapta yangn çkt. Baz eyalarn zarar gördüü saldrnn ardndan alevleri fark eden çevrede oturanlar, polise haber verdi. Ksa sürede olay yerine çok sayda polis ekibi sevk edildi. lçe binasnda küçük çaptaki yangn ise itfaiye ekiplerince söndürüldü. Ölen ya da yaralann olmad olayda güvenlik güçleri saldrgan yakalamak için geni çapl operasyon balatt.

SALDIRI ANI GÜVENLK KAMERASINDA

Bu arada AK Parti lçe Binasna yaplan saldr an ise güvenlik kameras tarafndan kaydedildi. Görüntülerde parti binasnn karsna geçen bir kiinin çevreyi kontrol ettikten sonra beraberinde getirdii malotof kokteyliyi atee verip binaya frlatt görüldü. Olay annda bina önünde asl olan parti flamalar da yanarken, saldrgan yaya olarak kaçt.

SALDIRGAN VE YARDIM EDEN ÜPHEL YAKALANDI

Diyarbakrn Hani ilçesinde, AK Parti il binasna molotof kokteyli ile yaplan saldrnn ardndan polis, yaya olarak kaçan üphelinin yakalanmas için ilçe genelinde geni çapl operasyon balatt. Güvenlik kameras kaytlarndan yola çkan polis, saldrgan Mahmut Evren ve ona yardm ettii belirlenen emdin Barini operasyonla yakalad. Gözaltna alnan 2 üpheli, sorgulanmak üzere Hani lçe Emniyet Müdürlüüne götürüldü. Soruturma sürüyor. Saldr ile ilgili gözaltna alnan iki isimden emdin Barin, edinilen bilgilere göre halen AK Parti lçe Tekilat yönetiminde olan Ali Barinin yeeni çkt. Buarada emdin Barinin ablasnn terör örgütü üyeliinden tutuklu olduu örenildi.

VALLKTEN AçIKLAMA

Molotof kokteylli saldryla ilgili Diyarbakr Valiliinden açklama yapld. Saldr sonucu mal ve herhangi bir can kaybnn yaanmad bildirilen açklamada, 18.06.2021 günü saat 21.10 sralarnda Ak Parti Hani lçe Binasna yönelik bir saldr gerçekletirilmitir. Söz konusu saldryla ilgili olarak, olayn faili olduu tespit edilen M.E. ve olay esnasnda gözcülük yapan .B. isimli ahslar yakalanarak Cumhuriyet Savcsnn talimatyla gözaltna alnmlardr. Saldrda kayda deer mal ve herhangi bir can kayb olmamtr. Konu ile ilgili tahkikat Hani Cumhuriyet Basavclnn koordinesinde devam etmektedir ifadelerine yer verildi.

HDPYE YÖNELK SALDIRIYLA LE BALANTILANDIRDI

AK Parti Diyarbakr l Bakan erif Aydn, saldr ile ilgili basn yayn organlarna yapt açklamalarda saldrnn HDP zmir l Örgütü binasna yaplan ve Deniz Poyrazn katledildii saldr ile balantl olduunu öne sürdü. Aydn, Dün zmir HDP l binasna yönelik yaplan irenç saldrnn bir benzeri, bu gece Diyarbakrmzda Ak Parti Hani lçe tekilatmzn binasna yönelik olarak yaplmaya çalld. çeride bulunan kardelerimizin ans eseri yara almadan kurtulabildii bu irenç saldry, tpk dün yaplan saldr da olduu gibi; Ak Parti Diyarbakr l Bakanl olarak lanetliyoruz dedi.

AK Parti Hani Belediye Bakan brahim Lale de Yeniden nifak tohumu ekmek isteyen karanlk güçler, halkmzn huzurunu bozamayacak ve emellerine ulaamayacaktr. Saldry lanetliyorum ifadelerini kulland

Parti Sözcüsü Ömer çelik ve AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu ile TBMM Bakan Mustafa entop gibi partinin üst düzey yetkilileri, verdikleri mesajlarda saldry provokasyon olarak tanmlayp tepki, gösterdi.

AK PART LçE BAKANIN KARDE

Buarada, Adalet ve Kalknma Partisi (AK Parti) Hazro lçe Bakan Cemal Mehmetolunun kardei Ömer Faruk Mehmetolunun (21) kulland otomobile, kimlii belirsiz kii veya kiilerce uzun namlulu silahlarla ate açld. Silahl saldrda, Ömer Faruk Mehmetolu ayandan yaraland. Polis ekipleri, saldrganlarn yakalanmasna yönelik operasyon balatt.

Olay, Diyarbakrn Hazro ilçesinde saat 01:00 civarnda meydana geldi. AK Parti Hazro lçe Bakan Cemal Mehmetolunun kardei Ömer Faruk Mehmetolu, ahsi otomobiliyle ba evinden döndüü srada, kimlii belirsiz kii ya da kiilerin silahl saldrsna urad. Saldrda Mehmetolu ayandan yaralanrken, ihbar üzerine bölgeye çok sayda jandarma, polis ve salk ekipleri sevk edildi. Salk ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yaplan Mehmetolu, ambulansla hastaneye kaldrld. Mehmetolu, hastanede yaplan tedavisinin ardndan taburcu edilirken, güvenlik güçleri saldry gerçekletirenlere yönelik geni çapl operasyon balatt. Olayn terör balantl olup olmad ise aratrlyor.

UZUN NAMLULU SLAHLARLA SALDIRI DÜZENLEND

AK Parti Hazro lçe Bakan Cemal Mehmetolu, saldr olayn dorularken, faillerin bir an evvel yakalanmasn beklediklerini ifade etti. Cemal Mehmetolu, Kardeim Ömer Faruk gece saat 01:00 civarnda ahsi aracyla ba evinden dönerken, silahl saldrya uram. Saldr uzun namlulu silahlarla yaplm. Kardeim ayandan yaraland. Hastanede tedavisi yaplp, taburcu edildi. Saldry iddetle knyorum. Faillerin bir an önce yakalanp, yarg önüne çkmasn bekliyorum. Ülkemizin huzur ve güven ortamn kimse bozamaz dedi.

Ana Sayfaya Git