Kırmız kategorideki PKK'lı öldürüldü!

Kırmızı kategoride aranan örgütün sözde Botan Saha Sorumlusu Vahiyettin Karay etkisiz hale getirildi. Şırnak'ta teslim olan 5 örgüt üyesinden birinin Diyarbakır'da eylem yapan annelerden birinin oğulu olduğu öğrenildi.

Haberler 29.09.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, krmz kategoride aranan PKKlnn etkisiz hale getirildiini bildirdi.

Soylu, Twitterdan yapt paylamda, ki önemli haber. Bir, Diyarbakr annelerinin 18inci kavumas inallah yarn gerçekleiyor. ki, krmz kategoride aranan PKK terör örgütü mensuplarndan birine daha snrlarmz içerisinde çizik. Yüzba Mahmut ve kahramanlar ruhunuz ad olsun. ifadesini kulland.

KIRMIZI KATEGORDEK PKKLI

çileri Bakanlndan yaplan açklamada, Yldrm-10 Nordoz Operasyonu kapsamnda, Vann çatak ilçesi Andiçen Mahallesi krsalnda yaplan istihbari çalmalar neticesinde 11 Eylülde l Jandarma Komutanl jandarma özel harekat ve komando birliklerince silahl insansz hava arac (SHA) ve yakn hava destekli teröristlere yönelik yaplan operasyonda 3 teröristin etkisiz hale getirildii hatrlatld.

VAHYETTN KARAY OLDUU

Etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarnn kimlik tespitine yönelik çalmalarda, teröristlerden birinin sözde botan saha sorumlusu olarak faaliyet gösteren Agit Civyan kod adl Vahiyettin Karay olduu ve terörden arananlarda krmz kategoride yer ald tespit edildii belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

Söz konusu teröristin yaklak 25 yldr terör örgütü içerisinde bulunduu, yurt içindeki teröristlerin yüzde 60nn sorumlusu olduu, Van, Hakkari, rnak, Siirt, Mardin ve anlurfa bölgesinde pek çok eyleme bizzat katlm ve birçok kanl eylemin talimatn vermitir. Terörist, geçmite sözde Kato Jirka Cephe sorumluluu, Irak Sincar (engal) HPG sorumluluu, Kuzey Alanlar Sorumlu Yardmcl ve 2019 ylnda Botan Saha Sorumluluuna getirilmitir.

KATILDIKLARI EYLEMLER

Teröristin, 2007de 12 askerin ehit olduu Hakkari Dalca eyleminin planlayclarndan ve uygulayclarndan olduu, 19 Austos 2008de Yüksekova Karl köyünde askeri konvoyun geçii esnasnda EYP patlatlmas eyleminin talimatn verdii, 22 Austos 2008de Yüksekova Havre Tepede bulunan askeri birlie szma eylemini gerçekletiren grup içerisinde bulunduu, 12 Temmuz 2008de Yüksekova Veragöz bölgesinde askeri malzeme tayan kamyonlarn yaklmas eyleminin talimatn verdii belirlendi.

Dier etkisiz hale getirilen teröristlerin ise sözde botan saha karargahnda sözde botan eyaleti sorumlusu Özgür Gabar kod adl Frat imann korumas olarak faaliyet gösteren Canfeda Goyi kod adl Tekin Yldrm ve yine ayn teröristin korumas ve muhaberecisi olarak faaliyet gösteren Diren Amed kod adl terörist olduu tespit edilmitir.

Açklamada, 11 Eylülde icra edilen operasyonda 3 teröristi etkisiz hale getirirken ehit olan Jandarma Yüzba Mahmut Top, Jandarma Uzman çavu Yusuf Uyar ve Jandarma Uzman çavu Sezer Uçarn kanlarnn yerde kalmad vurguland.

Ana Sayfaya Git