Kış barınması planı bozuldu

İçişleri Bakanlığınca 14 gün önce başlatılan Eren Kış operasyonlarıyla bugüne kadar PKK'nın çok sayıda barınma alanı imha edildi, çeşitli türlerde silah ve mühimmat, patlayıcı madde ile uyuşturucu ele geçirildi.

Haberler 22.11.2021 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlk koordinesinde Jandarma Genel Komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüünce, rnakta Eren K-1 Bestler-Dereler Operasyonu, Hatayda Eren K-2 Amanoslar ehit Jandarma Er Esat Mengilli Operasyonu, Diyarbakr ve Bingölde Eren K-3 ehit Jandarma Binba Ercan Kurt Lice-Sagöze Operasyonu, Hakkaride Eren K-4 ehit Jandarma Komando Er brahim Dou (Kazan Vadisi-Han Yaylas) Operasyonu, Siirtte Eren K-5 (Bagöze) ehit Jandarma Üstemen Ersan Yenici Operasyonu, Tuncelide de Eren K-6 Mercan Dalar ehit Jandarma Uzman çavu Burak Tortumlu Operasyonu balatld.

lk operasyonun balad 7 Kasmdan bugüne kadar 522 timden oluan 7 bin 371 jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucusunun yer ald Eren K operasyonlarnda 177 maara, snak ve depo imha edildi.

ki teröristin etkisiz hale getirildii operasyonlarda çok sayda silah ile çeitli tür ve çapta 3 bin 320 mühimmat, 80 kilogram patlayc madde, 19 el yapm patlayc, 10 el bombas, 2 keskin nianc tüfei, 867 kilogram uyuturucu ve yaklak 1,5 ton yaam malzemesi ele geçirildi.

OPERASYONLAR GENLETLECEK

çileri Bakanl kaynaklar, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldrlmasna yönelik Eren K operasyonlarnn, milletin desteiyle inançl ve kararl ekilde geniletilerek sürdürüleceini bildirdi.

Ana Sayfaya Git