Kış üstlenmesine darbe!

PKK'nın kış üslenmesine darbe: 109 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi

Haberler 10.10.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl, PKKnn k üslenmesini engellemeye yönelik düzenlenen operasyonlarda 109 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiini açklad.

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, bakanlk koordinesinde yürütülen iç güvenlik operasyonlaryla PKKya darbe vurulmaya devam ediliyor. Yurt içinde yürülen baarl iç güvenlik operasyonlar sayesinde bölücü terör örgütünün k üslenmesine frsat verilmiyor. Operasyonlarla saylar 500e kadar düen örgüt üyeleri arasnda panik, korku artarken kaçlar ve teslim olmalar da hzland. Operasyonlar sayesinde çökü içinde olan örgüt eylem yapamazken, lojistik anlamda da bitme noktasna geldi.

MAARA, BARINAK VE SIINAKLAR MHA EDLYOR

Terörle mücadele harekt kapsamnda, duyarl vatandalarn destei, istihbari çalmalar ve icra edilen etkili operasyonlar ile PKKnn k üslenmesini engellemeye yönelik olarak tespit edilen maara, barnak ve snaklarn imhas devam ediyor. Bu kapsamda, Siirt Herekol, Bingöl Ortaçanak, Diyarbakr Görese, Tunceli Kutu Deresi, Van Ortayol, Bitlis Sehi, Hatay Amanoslar, Mu enyayla, rnak Bestler Dereler ve Farain bölgeleri ile Trabzon, Giresun ve Gümühane illerinde bulunan yaylalarda, k üslenmesini engellemeye yönelik düzenlenen operasyonlarda 109 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristler ile birlikte 8 uzun namlulu silah, 149 el bombas, 8 bin 244 mühimmat, 26 bin 124 kilo patlayc madde, 9 roketatar ve 229 roketatar mühimmat ele geçirildi. Ayrca 7 bin 490 kilo un, 495 kilo çay, 1854 kilo eker, 3 bin 455 kilog bakliyat (Fasulye, nohut, mercimek, bulgur, pirinç, makarna), 1315 litre sv ya, 2 bin 415 kilo peynir gibi erzaklar ele geçirilerek, imha edildi.

çileri Bakanl, geçtiimiz günlerde 39 il valiliine bir genelge göndererek, vatandalardan, yayla ve meralar bata olmak üzere yazlk ve klk evlerde yaam malzemesi brakmamalarn istemiti.

Ana Sayfaya Git