Kışanak ve Tuncel hakim karşısında

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince haklarındaki mahkumiyet kararları bozulan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eski DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılanmasına devam edildi

Haberler 07.01.2021 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince silahl terör örgütüne üye olmak ve silahl terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan haklarnda verilen mahkumiyet karar bozulan eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakan Sebahat Tuncelin yarglanmasna devam edildi.

Malatya 5. Ar Ceza Mahkemesindeki durumaya, tutuklu sanklar Kanak ve Tuncel, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld.

Mahkeme bakan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn kapsamnda alnan tedbirler nedeniyle sanklarn SEGBS ile durumada hazr edildiini belirtti.

Durumada mahkeme heyeti iddia makamnn talebini dinledi. Duruma savcs, bir önceki durumada mahkemeye sunduu mütalaasn tekrarlayarak, Kanakn silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçundan 22,5 yl, Tuncelin ise silahl terör örgütü üyelii suçundan 15 yl cezalandrlmasn talep etti. Savc ayrca her 2 sank için iki defa zincirleme silahl terör örgütü propagandas yapmak suçundan 26 yl 8er ay hapis cezas istedi.

TAHLYE çIKMADI

Mütalaaya kar savunma yapan Tuncel, adil yarglanmadn iddia etti.

Eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ise görevi srasnda yaptklarnn yarglamaya konu olamayacak konular olduunu savunarak Ben siyaset yaptm, sorunlarn çözümüne katk salamak istedim. Hakkmdaki suçlama saysn bilmiyorum. Hakkmda çok sayda iddia var ama yeteri kadar hazrlanamadan karnza çktm. Kendimi anlatmak için aklmda kalanlar dnda elimde bir ey yok. dedi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamnda SEGBSten balanan avukatlarn da taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, sanklarn tutukluluk halinin devamna hükmederek durumay erteledi.

Malatya 5. Ar Ceza Mahkemesince 1 ubatta eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak, terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 14 yl 3 ay, DBP E Genel Bakan Sebahat Tuncel ise ayn suçlardan 15 yl hapis cezasna çarptrlmt.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi ise yerel mahkeme kararn bozarak sanklarn yeniden yarglanmalarna hükmetmiti.

Ana Sayfaya Git