Kışanak ve Tuncel hakim karşısında

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince haklarındaki mahkumiyet kararları bozulan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve eski DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılanmasına devam edildi

Haberler 22.05.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesince silahl terör örgütüne üye olmak ve silahl terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan haklarnda verilen mahkumiyet kararlar bozulan eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakan Sebahat Tuncelin yarglanmasna devam edildi.

Malatya 5. Ar Ceza Mahkemesindeki durumada tutuklu sank Kanak ve Tuncel ile Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla balant kuruldu.

Mahkeme heyeti, iddia makamnn talebini dinlerken duruma savcs, bir önceki celsede sunduu mütalaasn tekrarlad.

Diyarbakr 5. Ar Ceza Mahkemesinden gelen dosyaya dikkati çeken mahkeme bakan, 2015te Diyarbakr Büyükehir Belediyesinde imzalanan ve 1 Ocak 2016-31 Aralk 2019 dönemini kapsayan toplu i sözlemesi kapsamnda çalanlarn maalarndan 20er lira kesilerek Sarmak Yoksullukla Mücadele Derneine aktarldn ifade etti.

Mahkeme bakan, dernein PKK/KCK iltisak nedeniyle kapatldn aktard.

Davann, Ankara 22. Ar Ceza Mahkemesince iddianamesi kabul edilen ve kamuoyunda Kobani olaylar olarak bilinen, Gültan Kanak ve Sebahat Tuncelin de sank olarak yer ald davayla birletirilmesiyle ilgili sürecin devam ettiini bildiren mahkeme bakan, Kanak ve Tuncele Sarmak Yoksullukla Mücadele Derneine içilerin maandan kesilerek aktarlan 20er lirayla ilgili savunma yapp yapmayacaklarn sordu.

Kanak ve Tuncel ise davalarnn Ankara 22. Ar Ceza Mahkemesince iddianamesi kabul edilen söz konusu davayla birleme süreciyle ilgili kararn açklanmasndan sonra savunma yapacaklarn ifade etti.

Kovid-19 tedbirleri kapsamnda SEGBSle balant kurulan avukatlarn da taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, sanklarn tutukluluk halinin devamna hükmederek durumay 2 Temmuza erteledi.

Malatya 5. Ar Ceza Mahkemesince, 1 ubat 2019da eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak, terör örgütüne üye olmak ve terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 14 yl 3 ay, DBP E Genel Bakan Sebahat Tuncel de ayn suçlardan 15 yl hapis cezasna çarptrlmt.

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemenin kararn bozarak sanklarn yeniden yarglanmalarna hükmetmiti.

Ana Sayfaya Git