Kışanak ve Tuncel'in yargılandığı dava

Eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandığı davanın duruşması görüldü

Haberler 14.07.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Savc, Kanakn silahl terör örgütü kurma ve yönetme, Tuncelin ise silahl terör örgütü üyelii suçundan cezalandrlmasn talep etti

Eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve DBP E Genel Bakan Sebahat Tuncelin yarglanmasna Malatyada devam edildi.

Malatya 1. Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann durumasna, mahkeme huzurunda bulunmak istememelerinden dolay Tuncel ve Kanak, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden katlmad.

Savc mütalaasnda, Kanakn silahl terör örgütü kurma ve yönetme suçundan 22,5 yl, Tuncelin ise silahl terör örgütü üyelii suçundan 15 yl cezalandrlmasn talep etti. Savc ayrca her iki sank için iki defa zincirleme silahl terör örgütü propagandas yapmak suçundan 26 yl 8er ay hapis cezas istedi.

KIYANAK VE TUNCEL YARGILANDI

Mahkeme heyeti, sanklarn tutukluluk haline devamna, durumann karar için 8 Ekime ertelenmesine karar verdi. Kanak ve Tuncelin gelecek durumaya katlmas istendi.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, Kanak ve Tuncel hakknda açlan dava dosyas, güvenlik gerekçesiyle nakli konusunda Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne gönderilmi, talebi deerlendiren Yargtay 5. Ceza Dairesi, dosyann Malatya Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermiti.

ddianamede, Kanak hakknda silahl terör örgütü kurmak ve yönetmek, 41 kez terör örgütü propagandas yapmak ve kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmamak suçlarndan 57 yl 6 aydan 230 yl 6 aya kadar, Tuncel hakknda da silahl terör örgütüne üye olmak ve 16 kez terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 23 yl 6 aydan 95 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git