Kışanak ve Tuncel’in yargılanmasına devam edildi

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in 'silahlı terör örgütüne üye olmak ve propagandasını yapmak' suçlamasıyla yargılandıkları davanın 4’üncü duruşması görüldü. Mahkeme heyeti duruşmayı 3 Kasım 2017’ye erteledi.

Haberler 16.09.2017 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik gerekçesiyle Malatya 1inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya tutuklu sanklar Gültan Kanak ile Sebahat Tuncel katlmazken, Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile de balanmadlar.

Malatya Adliyesinde görülen durumada sank avukatlar ve yaknlarnn yan sra, HDP Adana Milletvekili Meral Dan Beta, Demokratik Bölgeler Partisi E Bakan Mehmet Aslan ile HDP ve DBPliler bulundular. Mahkemede iddia makam olarak savclk her iki sank hakknda da tutukluluk hallerinin devam talep edildi.

TUTUKLAMAYA DEVAM KARARI

Durumada söz alan sank avukatlar ise müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler. Gültan Kanakn avukatlarndan Cihan Aydn, müvekkili hakknda milletvekili olduu dönem ile ilgili 90a yakn fezlekenin hazrlandn belirterek, DTK hakknda verilen bir karar u ana kadar yoktur. ddianamede yer alan 11 terörist cenazesinin belediyeye ait araçla tandna dair suçlamalar da kabul etmiyoruz. Bir belediye o ildeki tüm cenazelerin tanmas iinde mükelleftir. Bu da bu kapsamda yaplmtr dedi.

Dier sank avukatlar da yaptklar savunmalarda iddianamede yer alan suçlamalarn aslsz olduunu savunarak Kanak ve Tuncelin tahliyelerini talep ettiler.

Savunmalarn ardndan ksa bir ara veren mahkeme heyeti açklad ara kararda, bir önceki durumalarda istenilen evraklarn takibine, sanklarn yeniden dinlenmesine ve tutukluluk hallerinin devamna karar vererek durumay 3 Kasm 2017 tarihine erteledi.

KIANAKA 240, TUNCELE 145 YIL HAPS TALEB

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, Kanak için örgüt kurmak ve yönetmek, Kanuna aykr toplant ve yürüyülere katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmamak ve 41 kez örgüt propagandas yapmak suçlamalaryla 240 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Sebahat Tuncel hakknda ise örgüte üye olmak ve örgütü propagandas yapmak suçlarndan 145 yla kadar hapis cezas talep ediliyor.

Ana Sayfaya Git