Kısıtlamalar etkisini gösterdi

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeni ile hastane doluluk oranında yüzde 35 civarında azalma olduğunu söyledi.

Haberler 25.12.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda youn bakm doluluk oran ve vaka saylarnda düü yaanmaya devam ediyor. Diyarbakr Dicle Üniversitesi Hastanesi Bahekimi Prof. Dr. Mehmet Akda, vaka saylarnda tüm yurtta olduu gibi Diyarbakrda da azaldn kaydetti. Prof. Dr. Akda, Türkiyede sokaa çkma kstlamalaryla birlikte Diyarbakrda da ve Dicle Üniversitesi Hastanemize ait olan pandemi hastanemizde de hasta saymzda gerek poliklinik gerekse de youm bakm düzeyinde yüzde 35lere yakn azalmalar oldu. Özellikle Salk Bakanlmzn ve Cumhurbakanmzn, Bilim Kurulu toplants sonras yaptklar açklamalar ile uygulanan 56 saatlik kstlamalarn buna büyük katk saladn düünüyorum. çünkü henüz bir a olunmad ve bunun tek etkisi ise 56 saatlik kstlamalardr. Ylbanda kstlamalarn daha uzun sürmesi bu anlamda da çok ciddi katk salayacaktr dedi.

VAKA SAYILARINDAK DÜÜ REHAVETE NEDEN OLMAMALI

Diyarbakrda yaptklar saha çalmalarnda yüzde 30luk bir antikor düzeyi olduunu tespit ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Akda, Tabi bunun tek sebebi yaplan farkndalk çalmalardr. Gerek sosyal mesafe, gerek maske ve gerekse de hijyen konusunda çok ciddi bir çalmalar yapld. Tabi bunlar asla unutmamamz gerekiyor. Bütün halkmza buradan bir uyarda da bulunmak istiyorum, vaka saylarnda düü olabilir ama salgn ile ilgili olarak bilemediimiz birtakm süreçler gelitii için tedbiri elden brakmamz gerekiyor. Oranlar dütü diye artk rahatlama diye bir ey kesinlikle olmamas gerekir. Vaka saylarndaki düü rehavete neden olmamal. Bizim toplumsal hayattaki birtakm alkanlmzn üçlü altn kural olan maske, sosyal mesafe ve hijyen deitirmemeli diye düünüyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git