Kısmen birleşti

DBB eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve DBP eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in yargılandığı davanın Kobanê Davası’yla birleştirilmesi kısmen kabul edildi.

Haberler 28.04.2022 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi eski Ebakan Gültan Kanak ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski E Genel Bakan Sebahat Tuncelin örgüt üyelii ve örgüt propagandas yapma iddiasyla yarglandklar dava ksmen Koban Davasyla birletirildi.

Tuncele 15 yl, Kanaka 14 yl verilen hapis cezasnn 2019da Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafndan bozulmasyla Malatya 5inci Ar Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye balanan dosyann, Ankara 22nci Ar Ceza Mahkemesinde görülen ve Kanak ile Tuncelinde yargland Koban Davasyla birletirilmesine karar verildi.

Ancak Malatya 5inci Ar Ceza Mahkemesinin ald birletirme karar, Ankara 22nci Ar Ceza Mahkemesi tarafndan, dosyann görülen 106 sankl dosyayla örgüt üyelii suçlamasyla bann bulunduunu, örgüt propagandas yapmak suçlamasnda ise görülen Koban Davas ile bir bann bulunmad, dosyay daha da karmak hale getirecei, yarglamann uzamasna yönelik olduu gerekçesiyle birletirme talebini reddetti.

Mahkemeler arasndaki uyumazlktan dolay dosya Yargtaya tand. Yargtay 5inci Ceza Dairesi Kanak ve Tuncele yönelik Malatya 5inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davadaki örgüt üyelii suçlamasyla Ankara 22nci Ar Ceza Mahkemesinde görülen Koban Davasndaki suçlamalar arasna fiili ve hukuki irtibat bulunduu, bu suçlamadan birlemesine karar verdi. Örgüt propagandas yapmak suçlamasnda ise Koban Davas ile bann bulunmad, suç tarihlerinin farkl olduu gerekçesiyle birletirme kararn kaldrd.

Karar üzerine dosya Malatya 5inci Ar Ceza Mahkemesine gönderildi.

Malatya 5inci Ar Ceza Mahkemesi, örgüt propagandas yapmak suçlamasyla yeniden görülecek davann durumas için 3 Hazirana gün verdi.

Ana Sayfaya Git