Kitabını satarak borcu ödeyecek!

Diyarbakır'da çiftçi Engin Temiz (29), zor şartlarda okuyup doktor olan birinin hayatını konu ettiği 'Dicle'nin gözyaşları' adını taşıyan romanını yayımlamak için akrabalarından 60 bin lira değerinde altın borç aldı. Temiz, bir yayınevinde bastığı 10 bin kitabı sokak sokak dolaşarak satıp, borcunu ödemeye çalışıyor.

Haberler 18.11.2019 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bismil ilçesine bal krsal Alibeyköy Mahallesinde çiftçi bir ailenin çocuu olarak dünyaya gelen Engin Temiz, her gününü kitap okuyarak geçiriyor. Temiz, Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde muzun oldu. Okuduu kitaplarn etkisinde kalan Temiz, 5 yl önce kitap yazmaya karar verdi. Geçimini ailesiyle birlikte çiftçilik yaparak salan Temiz, kitap yaymlamann maliyetli olduunu düünerek, akrabalarndan destek istedi.

ABLALARI KOLLARINDAK BLEZKLER VERD

Temiz, zor artlarda okuyup doktor olan bir kiinin hayatn kaleme ald Diclennin gözyalar adn tayan romann bir süre önce bir yaynevi aracyla bastrd. Temiz, borcunu ödemek için ise sokak sokak dolap kitaplarn satmaya çalyor. Okuduu kitaplarn etkisiyle yazar olmak istedii için bu kitab kaleme aldn söyleyen Temiz, yaymlanmas için akrabalarndan 60 bin lira deerinde altn aldn ifade etti. Temiz, Kitap okuyarak büyüdüm. 5 yl önce okumann yannda artk yazmam gerektii konusunda bir karar verdim. Kendimi artk insanlara bir kitap yazarak ifade etme zorunda kaldm hissettim. Kitabma balarken de yaklak 5 senemi ald. Kitab bitirdikten sonra baka bir sorunla karlatm. Meerse toplumumuzda u an en kolay kitap yazmakm ki, bana yazma çok kolay geldi. Sonra ben iin maddiyat boyutuyla karlanca çok zor durumda kaldm. Ne yapacam bilemedim. Kitabn basm için Bismilde çalmadk kap brakmadm. Gittiim her yerde kitab yaymlamak için destek istedim. Ama hiç kimse bana destek olmad. Ailemden destek istemeye karar verdim. 3 ablamla görütüümde kollarnda bileziklerini gördüm. Onlara dedim ki, Bu bilezikler kollarnzda kalmas m iyi yoksa bana vermeniz mi iyi? Onlara durumumu olduu gibi anlattm. Onlar da bana kollarndaki bilezikleri vererek destek oldular. Ablalarmda aldm destekle kitabm yaymlayabildim dedi.

BORCUNU ÖDEMEK çN KAPI KAPI DOLAIP KTABINI SATIYOR

Bir yaynevi araclyla piyasa sürülen kitabn satyla da ilgilenen Temiz, ablalarndan ald borcu, kap kap dolap kitap satarak ödemeyi hedefliyor. Bir çok kitapevinde de kitab sata sunulan Temiz, Bu benim ilk evladm. Öyle diyebilirim. Düünsenize yani bir çocuunuz var, hasta ve hastanede, diyor ki ameliyat olmas için bu kadar para lazm. te ben bu duygularla gidip ailemden altn aldm. Hepsinin hesaplarn yaptm ve ben Diyarbakrl olarak bütün Bismili sokak sokak gezdim, kitabm satmaya çaltm. u an benim tek bir skntm var, o da ailemin ve bana gönül veren dostlarmn borçlarn kapatmak. Bu borcu kapatmak için u an sokak sokak dolayorum. Bu altn borçlarm kapattktan sonra kitabmn bir ksmn okumaya destek ad altnda örencilere ve derneklere hediye edeceim diye konutu.

Ana Sayfaya Git