Kız Kardeşi İçin Örgüte Katıldı

PKK'lılarca dağa kaçırılan kız kardeşini kurtarmak gerekçesiyle örgüte katıldığını iddia eden Mahir kod adlı terörist R.G. güvenlik güçlerine teslim oldu

Haberler 20.11.2016 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK mensuplarnca kaçrlan kz kardeini kurtarmak gerekçesiyle örgüte katldn iddia eden Mahir kod adl R.G, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Tunceli krsalnda Mahir kod adyla faaliyet yürüten ve silahl terör örgütüne üye olmak suçundan arama kayd bulunduu belirlenen R.G, Balar ilçe Jandarma Komutanlna teslim olduktan sonra örgüte nasl katldn anlatt.

Mahir kod adl örgüt üyesi, dershaneye gittii esnada annesinin kendisini aradn ve alayarak kz kardei H.Gnin zorla daa kaçrld haberini verdiini söyledi. Haberi aldktan sonra önce HDP binasna gittiklerini belirten R.G öyle konutu:

Üniversitede kz kardeimi aratrdm, yava yava içlerine girdim. Ben onlar tandm, onlar da beni tand. HDPnin gençliinde çaltm ve bildiri dattm. Ardndan annemin alamasna dayanamadm Liceye gittim. Lice HDP binasna gittim, kapda biri ne için geldiimi sordu. Benim böyle bir durumum var, onlarla görüeceim dedim. Sen burada bekle dediler. Darda bekledim siyah renkli bir mercedes arabayla gelip beni aldlar. Yolçat mezarlna gittik, orada irin diye biriyle görütüm, örgüt mensubuydu.

BEN ALIN KARDEM BIRAKIN

Örgüt mensuplarnn kardeini kimseye göstermeyeceklerini söylediini ifade eden R.G, öyle devam etti: Ben de Beni aln, kardeimi brakn dedim. Onlar kabul etmediler. Ben burada kalacam, kz kardeim gelmeyene kadar gitmeyeceim dedim. Oradaki mezarlkta konteynrlarda 20 gün falan kaldm. Sonra Lice operasyonu balad. O srada biri Tunceliye git, burada operasyon var seni Tunceliye göndereceiz. Oradakilerin yardm olursa olsun dedi.

ANNEM HDP BNASININ CAMLARINI KIRMITI

Bir arabayla Tunceliye gittiini, baka bir örgüt üyesi yola inerek kendisini aldn dile getiren R.G, kendisine Sen katlmak için gelmemisin dediklerini belirtti. R.G, unlar söyledi: Bana Diyarbakrdan bize haber gelmi, sen kz kardein için gelmisin. Seni göndereceiz dediler. Ben de Kz kardeim gitmeyene kadar ben gitmeyeceim, onu gönderin ben de gitmeyeceim dedim. O srada annem Tunceliye gelmiti, HDP binasnn camlarn krmt. Onlar da o yüzden Seni göndereceiz diyorlard. Beni eyleme, eitime hiç göndermediler.

Bir örgüt üyesinin kendisine kz kardeinin kaçtn söylediini anlatan R.G, kardeinin kaçtn duyunca ilk frsatta örgütten kaçtn söyledi. R.G, itirafnda unlar kaydetti: Sadece Tunceli krsalna kadar da deil üniversiteden HDPye gitmem onlarla çalmamn sebebi sadece beni tansnlar, kardeimi geri getirin diyeydi. Onun için Lice ve Tunceliye gidip katldm. Onun geri döndüünü duyunca tekrar geri kaçp geldim.

Ana Sayfaya Git