Kızılay Kart başvuruları başladı

Türkiye'de yaşayan bir milyon sığınmacıya dağıtılacak "Kızılay Kart" başvuruları başladı.

Haberler 28.11.2016 - 16:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birliinin (AB) mali kaynan salad, Türkiyede yaayan bir milyon snmac için datlacak Kzlay Kart için bavurular bugün balad.

AB nsani Yardm Komisyonunun 348 milyon avro maddi kaynak salad ve Türk Kzlay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl ve Birlemi Milletler Dünya Gda Program i birliinde yürütülen Yabanclara Yönelik Sosyal Uyum Yardm Program kapsamnda, kamplar dnda bulunan Suriye vatanda ve l Göç daresi Genel Müdürlüüne kaytl dier snmaclara her ay kii ba yüzer lira nakdi yardm yaplacak.

AB nsani Yardm Yetkilisi Sara McHattie, konuya ilikin yapt açklamada, programn önceliinin Türkiyede yaayan bir milyon snmacya ulamak olduunu vurgulad ve kartlara yüklenen nakdi yardmn her türlü ihtiyac karlamada kullanlabileceini söyledi.

McHattie, Avrupa Parlamentosunun (AP), Türkiyenin AB ile sürdürdüü üyelik müzakerelerinin geçici bir süreliine dondurulmas yönündeki tavsiye kararnn ve aralk ayndan yaplacak dileri bakanlar toplants sonucunun söz konusu yardm programn etkileyip etkilemeyeceinin sorulmas üzerine, Avrupa Birlii nsani Yardm bu konulardan bamszdr ve biz Türk hükümetine bal kurulularla harika bir i birlii içerisindeyiz. Kontrat çoktan imzalanm ve devam eden projeler var. Söz konusu projeleri durdurmak için herhangi bir sebep yok. dedi.

Türk Kzlay Göç ve Mülteci Hizmetleri Müdürü Bayram Selvi de bavurularn program ortaklarndan olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlna bal 970 merkezdeki Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakflar araclyla alnacan kaydetti.

Selvi, bavuru sonucunda belirlenen kiilerin Halk Bank ubeleri araclyla kartlarn teslim alabileceini dile getirdi.

Program kapsamnda yaplacak yardmlarda engelliler, yallar ve eini kaybeden kadnlara öncelik salanacak.

Bavurular kabul edilen snmaclarn kartlarnn, Ocak 2017den itibaren datlmas planlanyor. (AA)

Ana Sayfaya Git