Kızını istedi

Kızı terör örgütü tarafından kaçırılan Laçin'den HDP Genel Merkezi önünde açıklama: "Hani Kürt davasını savunuyordunuz? Sizinki Kürt davası değil, cep doldurma davası"

Haberler 17.09.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan kz için zmirden Ankaraya yürüyen Mehmet Laçin, HDP Genel Merkezi önünde açklama yapt.

Laçin, sabah saatlerinde geldii genel merkez önünde HDP milletvekilleri ve partililerin tepkisiyle karlat. Bu srada milletvekilleri ve polis arasnda da gerginlik yaand.

HDPlilerin sözlü satamalarna cevap veren Laçin, HDPnin halkn partisi olmadn, halkn çocuklarn daa kaçran parti olduunu söyleyerek, Hani Kürt davasn savunuyordunuz? Sizinki Kürt davas deil, cep doldurma davas. dedi.

- HDPliler tarafndan darbedildim

Kzn istedii için HDPlilerin kendisini linç etmek istediini belirten Laçin unlar söyledi:

14 sene önce lise örencisiyken HDP kzm zorla elimden ald. Kzm elimden alnrken HDPliler tarafndan darbedildim. Mahkeme karar da var elimde. Kocaeliden aldlar, stanbul HDP il binasna götürdüler. Oradan Diyarbakr HDP il binasna, sonra da daa götürüldü. O günden beri mücadelemi sürdürüyorum. Bugün benim 745. günüm. Ben ve benim gibi terör maduru acl vatandalar bu nöbete baladmzda HDPliler, Bu bir kar topu, eriyip gidecek dedi ama bilsinler ki bu kar topu büyüyecek.

HDPli milletvekillerine de seslenen Laçin, Evladm almadan kapnzdan kalkmam. Hani PKK ile ilginiz yoktu? Hani PKK ile ortak deildiniz? PKKy HDP yönetiyor. ifadesini kulland.

Daa kaçrlan kzna seslenen Laçin, Gamze, bak görüyorsun, duyuyorsun. Ben seni bu zalimlerin elinden kurtarmak için 745 gündür mücadele ediyorum. u an HDPliler baban linç etmeye kalkyorlar ama ben seni bu zalimlerin elinden kurtaracam, baka yolu yok. diye konutu.

- Evladm niye kalkan olarak kullanyorsunuz?

zmir l Bakanl önünde eylem yapt zaman HDPli milletvekillerinin kendisini hedef gösterdiini belirten Laçin öyle konutu:

HDP milletvekilleri, size sesleniyorum, hani evlatlarnz nerede? Avrupada deil mi? Benim evladm niye kalkan olarak kullanyorsunuz? Pervin Buldan, kzn nerede? ngilterede. Benim kzm niye maarada? Selahattin Demirtan annesi televizyonda devlete çarda bulunuyor, Olumu serbest brakn. diyor. Ben de Selahattin Demirtan annesine sesleniyorum. Peki öbür olunu niye istemiyorsun? Selahattin Demirtatan önce genel bakan kimdi? Nurettin Demirta. imdi nerede? Kandilde. Onu neden istemiyorsun?

Ana Sayfaya Git