KKK'da değişim

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar emekliye sevk edilirken, Kara Kuvvetleri Komutanlığına 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever getirildi.

Haberler 05.08.2021 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda toplanan Yüksek Askeri urada (YA) Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbaln görev süreleri, 1 yl uzatld. Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, emekliye sevk edilirken, yerine 1inci Ordu Komutan Orgeneral Musa Avsever getirildi.

Cumhurbakan Erdoan bakanlnda Cumhurbakanl Külliyesinde gerçekletirilen YA toplantsna; Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Adalet Bakan Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakan Lütfi Elvan, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar ile Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal katld.

KARARLARI SUNAN GÜRDAL TÜMGENERALLE TERF ETT

Yaklak 2 saat süren YA toplantsnn ardndan alnan kararlar, Hava Personel Tugeneral Orhan Gürdal tarafndan Cumhurbakan Erdoann onayna sunuldu. Erdoan YA kararlarn imzalad srada Cumhurbakan Yardmcs Oktay, Milli Savunma Bakan Akar ile Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler de hazr bulundu. YA kararlarn Erdoann onayna sunan Tugeneral Orhan Gürdal da tümgenerallie terfi ettirildi.

KARA KUVVETLER KOMUTANI DET

YA kararlarnn onaylanmasnn ardndan gazetecilere açklamalarda bulunan Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündarn emekliye sevk edildiini, yerine 1inci Ordu Komutan Orgeneral Musa Avseverin getirildiini belirtti. Sözcü Kaln, bir generalin ya haddi nedeniyle 1 Eylül 2021den, 29 general ve amiralin kadrosuzluk nedeniyle 30 Austos 2021den geçerli olmak üzere emekliye sevk edildiini belirtti. Kaln, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbaln görev sürelerinin 1 yl uzatlmasna karar verildiini söyledi.

GENERAL-AMRAL SAYISI 266 OLACAK

Sözcü Kaln, 240 olan general ve amiral saysnn 30 Austos 2021 tarihi itibaryla 266 olacan kaydederek, 30 Austostan geçerli olmak üzere, Kara Kuvvetleri Komutanlndan Korgeneral Selçuk Bayraktarolu ve Ali Sivri orgenerallie, Tümgeneral Levent Ergün ve Metin Tokel korgenerallie, Deniz Kuvvetleri Komutanlndan Tümamiral Kadir Yldz koramirallie, Hava Kuvvetleri Komutanlndan Tümgeneral Rafet Dalkran korgenerallie terfi ettirilmitir. Kara Kuvvetleri Komutanlndan tugeneraller lkay Altnda, Sebahattin Klç, Gültekin Yaral, Rafet Klç, Fedai Ünsal, Tuncay Altu, Rasim Yaldz ve Aydn Cihan Uzun tümgenerallie, Deniz Kuvvetleri Komutanlndan Tuamiral Yalçn Payal ve Hasan Özyurt tümamirallie, Hava Kuvvetleri Komutanlndan Tugeneral Orhan Gürdal tümgenerallie terfi ettirmilerdir dedi.

Kaln, bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatlan general, amiral ve albaylarn yeni rütbe ve görevlerinin millet, devlet, TSK ve ailelerine hayrl olmasn diledi.

SARIKLI AMRAL EMEKL EDLD

YA kararlarna göre, Kara Kuvvetleri Komutanlndan Korgeneral eref Öngay, tugeneraller Ali Ekiyor, Barbaros Kasar, Özgür Nuhut, Ersin Kaya, Taner Sarolu, Özdemir an, Ahmet Yüzbaoullar emekliye sevk edildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlnda Tümamiral Tayyar Ertem ile Tuamiraller Gürsel çaypnar, Önder Gürbüz, Yalçn Özkütük, Mehmet Cem Okyay, Taner Gün, Mehmet Sar da emekliye sevk edildi.

Emekliye sevk edilen Deniz kmal Komutan Tuamiral Mehmet Sarnn, tarikat evinde sarkla görüntü vermesi tepki çekmi, hakknda soruturma balatlmt.

Hava Kuvvetleri Komutanlndan tugeneraller Bülent Tatkan, Refik Ölmez, Murat Peken, Ersin Göse, Cokun Uçarclar da emekli edildi.

ANITKABR DEFTER

Cumhurbakan Erdoann ay yldz motifli çelengi Atatürkün mozolesine brakmasnn ardndan sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu. Erdoan bakanlndaki heyet, mozoleye çkan merdivenin önünde fotoraf çektirdikten sonra Misak- Milli Kulesine geçti. Burada Antkabir Özel Defterini imzalayan Cumhurbakan Erdoan, deftere unlar yazd:

Aziz Atatürk, Yüksek Askeri ura üyeleri olarak 2021 yl toplants vesilesiyle bir kez daha huzurunuzdayz. Türkiye Cumhuriyetini iaret ettiiniz ekilde muasr medeniyetler seviyesinin de üstüne çkarmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm dünyay derinden sarsan koronavirüs salgnna ramen Türkiye, ekonomiden savunmaya, üretimden sala kadar pek çok alanda önemli baarlara imza atmaktadr. Bu süreçte Türk Silahl Kuvvetleri, yurt içinde ve yurt dnda icra ettii baarl operasyonlaryla milletimize güven alamaktadr. Ruhun ad olsun.

Ana Sayfaya Git