"Kobani" eylemlerine ilişkin 108 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin, aralarında PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Haberler 19.10.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 22. Ar Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza nfaz Kurumlar Kampüsündeki salonda görülen durumaya tutuklu sanklardan bazlar bulunduklar cezaevlerinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld, dier sanklar ve taraf avukatlar ise salonda hazr bulundu.

Kimlik tespitinin ardndan dosyaya gelen evraka ilikin bilgi veren mahkeme bakan, sanklar Gültan Kanak ve Sebahat Tuncel hakknda açlp dava ile birletirilen dosyalar okuduktan sonra, hakknda yakalama karar bulunan sank Aynur Aann tutuklandn belirtti. Aann tutuklanmasyla davada tutuklu says 21 oldu.

Durumaya tutuklu bulunduu cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katlan Aan, iddianamenin kendisine tebli edilmediini belirterek, savunma için süre istedi.

Sanklardan Meryem Adbelli, savunmasnda, yaklak 10 aydr tutuklu bulunduunu, tutuksuz yarglanmak istediini belirterek tahliyesini talep etti.

ddianame ve eklerini okuduunu dile getiren Adbelli, Kendime de size de soruyorum, ben bu iddianamede neden yer alyorum? Halen bunun cevabn bulamadm. ddianamenin benim için hazrlanan bölümü 11 veya 12 sayfa. Bunlar da ifade ve gözaltna alnmamla ilgili evraklar. Benim için sadece 1 sayfa var, o da tank beyanlar. diye konutu.

HDP Merkez Yürütme Kurulunun (MYK) 6 Ekim 2014teki toplantsndan sonra partinin sosyal medya hesabndan yaplan paylamlarn ardndan farkl illerde balayan iddet olaylarna ilikin suçlamalar kabul etmeyen Adbelli, o dönem MYK üyesi olmadn, böyle bir toplantda da yer almadn savundu.

Adbelli, hiçbir çalmasnda iddet ve iddete tevik bulunmadn, iddet içeren hiçbir faaliyetinin olmadn, bu tür oluumlar içinde bulunmadn savundu.

Üzerine atl suçlar kabul etmeyen ve siyasi görüünden dolay yarglandn savunan Meryem Adbelli, suçlamalar kendisine hakaret saydn ifade etti.

Aslsz tank beyanlaryla tutuklu bulunduunu öne süren Adbelli, KCKnn Türkiye sözcülerinden biriydi eklindeki tank beyann da reddetti.

Durumaya bugün devam edilecek.

Ana Sayfaya Git