Kobani olayları incelemesine red

İYİ Parti, HDP ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi

Haberler 12.11.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, Y Parti, HDP ve CHPnin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda, partilerin grup önerileri ayr ayr ele alnd. HDPnin Kobani protestolarnda yaanan hukuk d uygulamalarn aratrlmasna ilikin grup önerisinin görümelerinde söz alan HDP Grup Bakanvekili Meral Dan Beta, Kobani kumpas davasnn savcs bildiimiz savclar deil; Kobani kumpas davasnn açlmasna karar verenler yine bildiimiz savclar deil. Kobani kumpas davasnda yarg ad altnda oturan üç hakim de bu davann hakimleri deil. Bu davann savcs da basavcs da emniyeti de yazan da çizeni de alanlarda savunan da AKPdir. dedi.

Betan konumasnn ardndan söz alan AK Parti Grup Bakanvekili Muhammet Emin Akbaolu, kamuoyunda Kobani davas olarak bilinen davann asla ve kata bir kumpas davas olmadn, katledilen vatandalarn hakkn arama davas olduunu söyledi.

KOBAN OLAYLARI ARATIRILSIN

Bamsz ve tarafsz yarg tarafndan bu konunun iddia makamnca iddianameye balandn ve mahkemenin huzuruna getirildiini vurgulayan Akbaolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Açk bir ekilde Kobani olaylar denilen bu olaylarda, 6-8 Ekim olaylarnda HDP e bakanlar ve MYKs en üst karar organ bütün halkmz alan tutmaya, sokaa ve her türlü isyana tevik etmitir. Dolaysyla bu konuda en ufak bir tereddüt de söz konusu deildir. Kamuoyunun bilgisi dahilindedir. Emperyalist ve siyonistlerin, Ermeni terör örgütünün yerini alan, ASALAnn yerini alan PKKya nasl talimatlar yadrd bizzat PKK eleba tarafndan ortaya konmutur. Bu konuda vekalet sava yürüten PKK ve onlarn yardakçlar bilsinler ki asla ve kata sözde Kürdistan ad altnda Büyük Ermenistan ve Büyük srail Projesine milletimiz de devletimiz de asla geçit vermeyecektir.

Konumalarn ardndan yaplan oylamada HDPnin grup önergesi kabul edilmedi.

CHPnin Olaanüstü Hal lemleri nceleme Komisyonu kararlar ve Y Partinin artan döviz kurlarna ilikin grup önerileri de ayr ayr görüüldü. Yaplan oylamalarla, iki öneri de reddedildi.

Grup önerilerinin ardndan Genel Kurulda, Türkiye ile Katar Arasnda Büyük çapl Organizasyonlarn Yerine Getirilmesinde Birlii Konulu Niyet Mektubunun Onaylanmasnn Uygun Bulunduuna Dair Kanun Teklifinin maddeleri üzerindeki görümelere geçildi.

Ana Sayfaya Git