Kobani olaylarının hesabı verilmelidir

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Kobani soruşturması"nı değerlendirdi "Amacın söylendiği gibi Kobani olmadığı, Kobani bahaneli saldırılar olduğu ortadadır. Kim hedef göstermiş, azmettirmiş, onlara rehberlik etmiş ise mutlaka bunun hesabını vermesi lazım"

Haberler 29.09.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakan shak Salam, Ankara Cumhuriyet Basavclnn, 2014te Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlere ilikin soruturmasna ilikin, Amacn söylendii gibi Kobani olmad, Kobani bahaneli saldrlar olduu ortadadr. Kim hedef göstermi, azmettirmi, onlara rehberlik etmi ise mutlaka bunun hesabn vermesi lazm. dedi.

Salam, 6-8 Ekim 2014te yaanan olaylar ve bu olaylara kadar gelinen sürecin iyi okunmas gerektiini söyledi.

6-8 Ekim olaylar spontane, kendiliinden olumu ve baz çapulcularn sokaa çkmas gibi alglanyor. Olayn perde arkasnda küresel emperyalizmin oluturduu ajanda ve bunlar da piyon olarak ortaya atlmlar. diyen Salam, sözlerini öyle sürdürdü:

Saldrlar slami hassasiyeti olan, Marksist ve Leninist örgüte itaat etmeyen insanlara yöneldi. 21 parti tekilatmz ksmen veya tamamen tahrip edildi. Onlarca, binlerce insan yaraland. Sadece Diyarbakrda 6 arkadamz hunharca ehit edildi. Her görülen sakall, mesture kadn hedef gösterilerek saldrld. Amacn söylendii gibi Kobani olmad, Kobani bahaneli saldrlar olduu ortadadr.

AZMETTRENLERN ÖNEML BR KISMI Hç YARGILANMADI

O tarihte sokaa çkan çapulcular, olay azmettiren ve soka onlara terk edenler, bu üç unsur beraber bu hesab vermedii sürece 6-8 Ekim olaylarnn hesab soruldu. diyemeyiz. ifadesini kullanan Salam, sokaa çkanlardan bir ksmnn yarglanp ceza aldn belirtti.

Salam, u deerlendirmeyi yapt:

Onlar azmettirenlerin önemli bir ksm hiç yarglanmad. Kim hedef göstermi, azmettirmi, onlara rehberlik etmi ise mutlaka bunun hesabn vermesi lazm. Birkaç kiinin azmettirdi diye yarglanmas ve gözaltna alnmasyla kapanmasn kabul etmiyoruz, kapanmamal. Bu, çok büyük bir olaydr. Üzeri örtülürse gelecekte buna benzer olaylarn önünün açlm olmas demektir. Eer gelecekte böyle olaylar yaamak istemiyorsak, devletin içerisinde çöreklenmi ve alan bu insanlara terk eden bütün unsurlarn da tek tek yarglanmas lazm.

Ana Sayfaya Git