Kod adı: Kaptan...

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hazırlanan İstanbul'daki ana darbe iddianamesinde, Fetullahçı Terör Örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'den, örgütün TSK'daki yapılanmasında yer alan kişilerin "Kaptan" diye bahsettikleri ortaya çıktı.

Haberler 24.02.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Soruturma Bürosu savclarndan Can Tuncay tarafndan hazrlanan ana darbe iddianamesinde FETÖ yaplanmasna geçmite mensup olduu belirtilen emekli Hava Yarbay Gürol Doann örgüte ilikin anlatmlarna yer verildi.

EMEKL HAVA YARBAYIN FADES DDANAMEYE GRD

Doann savcla verdii ifadede, Hava Harp Okulunda Fetullah Gülenden bahsedilirken etraftan anlalmamas için Kaptan kod isminin kullanldn belirtti. Gülen Cemaatiyle ortaokul birinci snfta tantn, evlerine gidip gelirken hocalardan sohbetler dinlediklerini, 1982 ylnda Hava Harp Okuluna kayt yaptrdn, 1983 ylnda da devresi olan Semih Koucuolu vastasyla yeniden yaplanma içerisine girdiini anlatt.

ANLAILAMAMSI çN KAPTAN KOD SM KULLANILDI

Cemaatten bilgilerin bu ahs tarafndan getirildiini ve onun tembihlemesiyle Hava Harp Okulu içerisinde Gülenden bahsedilirken etraftan anlalmamas için Kaptan kod isminin kullanldn söyledi. Doan, bir gün Semih Koucuolu tarafndan Gülenin stanbul iline geleceini ve örencilerle konuma yapacan, herkesin mazeretsiz olarak katlmas gerektiini söylemesi üzerine okuldan, aban Umut, Hakan Evrim, Aydn Gündüz, Uur Buldunun da içerisinde olduu grupla sohbet toplantsna katldn söyledi. Burada Gülenin kendilerine bizim iimiz çok uzun soluklu bir i, acele etmeyin ve kendinizi belli etmeyin. Askeriyede, maarifte, emniyette, yargda ve bunlarn en etkin yerlerinde yerimizi alacaz. En az 20-30 sene sonra harekete geçtiimizde kimsenin yapacak bir eyi kalmayacak zaten dediini ileri sürdü.

KAPTAN EMR VERDNDE...

Doan ifadesinde ayrca 2000 ylnda istihbarat ube Müdürü Selçuk Bayiitin kendisine ordu içerisinde cemaat mensuplarnn varlnn belirli olmamas için Gülenin içki içebilirsiniz, amirinizin bütün ilerini halledin ki sizden vazgeçmesin gibi talimatlarn kendisine ilettiini ileri sürdü. Selçuk Bayiitin ayrca kendisine Cemaat olarak Silahl Kuvvetlerde Tümgeneral seviyesine gelindi. Kaptan emir verdiinde ayn anda havaya kalkacak birçok F16mz var dediini iddia etti.

Ana Sayfaya Git