Komando anlatıyor

KAYSERİ'deki bombalı araç saldırısında yaralanan ve halen tedavisi memleketi Adıyaman'da devam eden 20 yaşındaki Berat Yılmaz, tugaydan çıktıktan sonra takip edildiklerini anlayarak şoförü uyardıklarını öne sürdü.

Haberler 21.12.2016 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseride, 14 silah arkadann ehit olduu terör saldrsnda yaralanan Adyamanl er Berat Ylmazn ilk müdahalesinin ardndan tedavisine Adyaman Üniversitesi Eitim ve Aratrma Hastanesinde devam ediliyor. Patlamann olduu günü kendisinin souk hava nedeniyle çar iznine çkmak istemediini anlatan Ylmaz, arkadalarnn kramad için otobüse bindiini ifade etti.

Arkadalaryla birlikte neeli ekilde dar çktklarn belirten Ylmaz, Gayet neeli bir ekilde çktk. Her ey çok güzeldi. Ta ki o anlar yaanana kadar. Patlama olduktan sonra oka girdim, hiçbir ey hatrlamyorum. ehit arkadalarmn ailelerinin Allah yardmcs olsun, vatan sa olsun dedi.

Ylmaz, patlama öncesi ehit olan arkadalarnn takip edildiklerini söyleyerek otobüs oförünü uyardklarn da iddia ederek öyle dedi:

OFÖRÜ UYARDIK ÖNEMSEMED

ehit olan arkadalarm oförü uyarmlard, takip ediliyoruz diye. oför ise oral olmamt. Biz arka tarafta oturduumuz için fazla bir ey göremedik. Biz normalde çarya çktmzda otobüs bizi belli bir yere brakyordu. Baka bir yerde durmas yasakt. Sivil yolcu olmad için belli noktada brakrd bizi.

Arkadalarnn her birinin ayr hikayesi olannn olduunu dile getiren Ylmaz, hepsinin hayallerinin yarm kaldn kaydetti. Tedavisinin ardndan askerliine devam edeceini vurgulayan Ylmaz, unlar söyledi:

ehit olan arkadalarmzdan nian yapacaklar vard. Bir çounun güzel hayalleri vard. Vatan sa olsun. Allah ailelerine sabr versin, ben vatanma, milletime hizmet etmeye devam edeceim. Sa salim ayaa kalkarak görevimin bana geçmek istiyorum. Biz vatann evlatlaryz, biz var oldukça kimse bu devleti ykamayacak. Terörün bitmesini ve artk annelerin alamasn istemiyorum.

Yaral askerin babas Metin Ylmaz ise patlamay duyunca apar topar Kayseriye gittiini ifade ederek, Oraya gidip olumu görünce hem sevindim hem üzüldüm. çocuumun yaamasna sevindim ama dier askerlerin ehit olmasyla kahroldum. Artk terörün son bulmasn ve kimsenin gözya dökmemesini istiyorum dedi.

Ana Sayfaya Git