Komando olacaktı dağa kaçırıldı

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 1 yılı aşkın süredir evlat nöbeti tutan ailelerin çocuklarının ya arkadaş ya da etkinlik kurbanı olarak dağa götürüldüğü ortaya çıktı. HDP önünde nöbetini sürdüren acılı anne Ayten Elhaman, "3 yıldır oğlunun yolunu gözlüyorum, komando olacaktı, kandırılıp dağa kaçırıldı” dedi.

Haberler 09.09.2020 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

17 Mays 2017de annesi tarafndan ie uurlanan Bayram Elhaman, bir daha eve dönmedi. Defalarca telefonla aranan Bayramdan haber alnamazken, en son bir arkada tarafndan HDP il bakanlnda, daha sonra anlurfann Suruç ilçesinde biriyle 5 dakikalk görüme gerçekletirdii örenildi. Elhamann daha sonra kandrlarak daa gönderildii kaydedildi.

Daha önce korkudan HDPnin kapsna gidemeyen aileler, Hacire Akarn balatt eylemle HDPnin kapsnn yolunu tuttu. 3 Eylül 2019dan itibaren Türkiyenin farkl kentlerinden evlat nöbeti tutmaya balayan ailelerden 16s evladn terörün pençesinden kurtard. Evlat nöbetinde olan Ayten Elhaman, annelerin HDPnin kapsna gelip evlatlarn istemesinin çok zor olduunu, evladnn da komando olmak istediini ama imdi olunun dada ezildiini ifade ederek, sonuna kadar evlat nöbetinde olacaklarn dile getirdi.

BZ ARTIK KORKMUYORUZ

Ayten Elhaman, olunun 2017nin mays aynda ie gittiini ve kendisinden bir daha haber alnamadn söyledi. Olunu telefondan aradklarn ve cevap vermediini aktaran Elhaman, karakola bavurduklarn, telefonun kapal olduunu kaydetti. Sorup soruturduklarnda en son görütüü arkada tarafndan HDP binasna getirildiini aktaran Ayten Elhaman, sözlerine öyle devam etti:

Sonra anlurfa Suruçta biriyle 5 dakikalk bir konuma yaplm. Ondan sonra hiçbir haber yok. 3 yldr olumu bekliyorum. Olum eer beni duyuyorsa gel. HDP/ PKK birdir, hiç onlara güvenme. Onlar Amerikann ua, sizi o dalarda, talarda eziyorlar. Hep rüyalarma giriyor. Anne beni kurtar diyor. nallah seni kurtaracam. 18ini yeni bitirmiti. Askere gideceim, komando olacam diyordu. Bizim siyasi ile bir alakamz yoktu. Biz bu Türk bayra altnda dalgalandn görünce gururlanyoruz. Bu mücadeleme son nefesime kadar da devam edeceim. Annelerin böyle HDPnin kapsna gelmeleri çok zordu. Cumhurbakanmz arkamzda, Bakanmz Süleyman Soylu arkamzda. Allah raz olsun devletimizden, Cumhurbakanmzdan. HDP, sanmasn bir gün, iki gün, oturup kalkacaz. Hayr, biz bin yl da geçse evlatlarmz almadan buradan gitmeyeceiz. Eskiden korkuyorduk. Ben birkaç defa demitim geleyim. Herkes diyordu, bakalarndan duyuyorduk. Gidersiniz sizi döverler, bomba atarlar, bir eyler yaparlar. Biz artk korkmuyoruz. Devletimiz bizim arkamzda. Evlatlarmz götürdüklerinden beri biz ölüyüz zaten. Biz anneler ölü gibiyiz.

Ana Sayfaya Git