Komando PKK'nin kritik mağaralarını ele geçirdi!

Irak'ın kuzeyinde süren Pençe Yıldırım Harekatı bölgesindeki Bisur mevkisinde teröristlerce kullanılan mağara imha edildi

Haberler 29.11.2021 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Komandolar, Irakn kuzeyinde PKKnn bölge sorumlular tarafndan kullanlan maaray ele geçirdi.

Aralarnda M-16 piyade tüfeklerinin de olduu silah ve çok sayda mühimmatn bulunduu maaraya ait görüntüler dikkati çekti, maarann komandolar tarafndan kullanlamaz hale getirildii belirtildi.

Milli Savunma Bakanlndan alnan bilgiye göre, Irakn kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik nisan aynda e zamanl balatlan Pençe-imek ve Pençe-Yldrm operasyonlar kararllkla sürüyor.

Metina ve Avain-Basyan bölgelerinde devam eden operasyonlarla Mehmetçik, zorlu arazi koullarna ramen teröristlerce kullanlan maaralara tek tek giriyor, bölgeyi teröristlerden temizliyor.

Komandolar, son olarak Pençe Yldrm Harekat bölgesindeki Bisur mevkisinde kaçan teröristlerin kulland maaray ele geçirdi. Terör örgütünün sözde bölge sorumlularnn kald belirlenen maarada aralarnda M-16 piyade tüfeklerinin de olduu silahlar ve çok sayda mühimmatla çeitli yaam malzemeleri bulundu.

Odalara ayrlan maaraya ait görüntüler dikkati çekti, maarann komandolar tarafndan kullanlamaz hale getirildii bildirildi.

Bununla birlikte son bir hafta içinde harekat alannda teröristlere ait 2 Zu-23/35 makineli uçaksavar topu, bir Grenade anti-tank lançeri, 11 Grenade anti-tank mühimmat, bir RPG-7 roketatar silah, bir Bixi makineli tüfek, 3 keskin nianc tüfei, iki M-16 piyade tüfei, bir Doçka uçaksavar, iki havan, bir makineli uçaksavar topu, 9 el bombas ile çok sayda el yapm patlayc ve mayn da ele geçirildi.

Öte yandan Bakanlk tarafndan geçen hafta, Pençe serisi harekatlarda 7 ayda 831 teröristin etkisiz hale getirildii açklanmt.

BÜYÜK HASSASYETLE CRA EDLEN OPERASYONLAR

Mehmetçik, her safhas detayl ekilde planlanan harekat karallkla sürdürüyor. Birçok kaynaktan elde edilen istihbarat bilgileri nda belirlenen bölgeler, yerli ve milli üretim insansz hava araçlar tarafndan en ince detayna kadar inceleniyor.

HAlardan aktarlan görüntülerin de yardmyla teröristlerin muhtemel barnma alanlar, yaplacak operasyonda helikopterlerin inme yerleri, uçak ve ate destek vastalar ile vurulacak hedefler tek tek belirleniyor.

Ate destek vastalaryla vurulan bölgelere taarruz helikopterlerinin destekledii, içinde komando birliklerinin bulunduu helikopterler sevk ediliyor. Bölgeye indirilen komandolar terör örgütü tarafndan kullanlan maaralar tek tek imha ediyor.

KOMANDOLAR GRLEMEZ DENLEN BÖLGEDE

Bakanlk kaynaklar, Pençe serisi harekatlarla teröristler tarafndan girilemez olarak nitelendirilen alanlara tek tek girildiini vurgulad.

Harekatlar kapsamnda bölgede yllarca teröristler tarafndan geni bir alan içinde kullanlan barnak, snak, depo ve sözde karargahlarn tahrip edildiini belirten kaynaklar, Irak için de tehdit tekil eden ve bölgedeki istikrara zarar veren terör örgütü ile mücadelenin Irak ile koordineli ve yakn i birlii içinde devam ettiini bildirdi.

Ana Sayfaya Git