Komandolar Haftanin’de!

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde teröristlere ait hedefleri Pençe-Kaplan Operasyonu ile imha ediyor. Harekata katılan birliklerin komutanlarına telsizden seslenen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk komandosunun gücünü her zaman gösterdiniz, o dağlarda bugün de bir kez daha göstereceğinize, daha önce yazdığınız destanları yazacağınıza inanıyoruz" dedi.

Haberler 18.06.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemde Irakn snrndaki karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldr teebbüslerini artrarak hudutlarn ve halkn güvenliini tehdit eden terör örgütü PKKya yönelik Türk Silahl Kuvvetleri tarafndan Pençe-Kaplan Operasyonu balatld.

Pençe-Kartal Operasyonunun hemen ardndan gerçekletirilen Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamnda komando birlikleri Haftaninde terör yuvalarna girmeye balad. Büyük özenle planlanarak icra edilen harekatn detaylar ise dikkati çekti.

Verilen emrin ardndan balatlan operasyon kapsamnda ilk olarak tüm harekat alan ate destek vastalaryla vurulmaya baland. Yerli üretim Frtna obüsleri ile çok namlulu roketatarlarn da kullanld atlar kapsamnda 150den fazla hedef tam isabetle vuruldu.

Taciz, mania ve hazrlk atlarn hava harekat takip etti. SHAlarn yan sra F-16larn da destek verdii harekatta, Atak helikopterleri de görev alarak hedefleri ate altna ald. Yaplan atlarla bölgenin yumuatlmasnn ardndan hava hücum harekatna geçildi. Belirlenen bölgelere komandolar karadan szma harekat gerçekletirirken baz komando birlikleri de helikopterlerle bölgeye indirildi. Helikopterlerin baaryla yapt hava hücum harekat sonrasnda komandolar belirlenen hedeflere tek tek girmeye balad.

- Harekat Merkezinde hareketli saatler

Milli Savunma Bakanl tarafndan Kahraman komandolarmz Haftaninde ifadeleriyle kamuoyuna duyurulan Pençe-Kaplan Harekatn Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal gece boyunca takip etti.

Harekat, Kara Kuvvetleri Komutanl Harekat Merkezinde brifing alan Akar ve komutanlarn talimatlarnn ardndan balad. Akar ve komuta kademesi, operasyonu sabahn ilk klarna kadar sevk ve idare etti. Akar ve komutanlar zaman zaman video konferans yöntemi ile bölgedeki birliklerin komutanlaryla görüerek talimat verdi.

- Akar, telsizden operasyon birliklerinin komutanlarna seslendi

Operasyona katlan birliklerin komutanlarna telsizden hitap eden Milli Savunma Bakan Akar, unlar söyledi:

Sizin oradaki faaliyetlerinizi izliyor, oradaki tozu da rüzgar da souu da hissediyoruz. Sizlere baarlar diliyoruz. Ülkemiz, milletimiz için, halkmzn ve hudutlarmzn güvenlii için yaptklarnzn çok deerli olduunun altn bir kez daha çizmek istiyorum. Sizin sahip olduunuz eitim, bilgi, tecrübe ile bir bütün halinde bu vazifenizi yerine getireceinize inanyoruz. Sizlerle gurur duyuyor, övünüyoruz. Türk komandosunun gücünü her zaman gösterdiniz, o dalarda bugün de bir kez daha göstereceinize, daha önce yazdnz destanlar yazacanza inanyoruz.

Ana Sayfaya Git