Komandolar mağaralarda

MSB, komandoların teröristlerin inlerine girdiği anlara ilişkin görüntüleri paylaştı Görüntülerde komandoların Pençe Yıldırım Harekatı bölgesinde çok dar tünellerden geçerek mağaralara girmesi ve içerideki bölmeleri kontrol etmesi yer alıyor

Haberler 15.11.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Komandolarn, Irakn kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Pençe Yldrm Harekat kapsamnda teröristlerin maaralarna yapt basknlarn görüntüleri Milli Savunma Bakanlnca (MSB) paylald.

Milli Savunma Bakanl kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Irakn kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik nisan aynda e zamanl balatlan Pençe-imek ve Pençe-Yldrm operasyonlar kararllkla sürüyor. Metina ve Avain-Basyan bölgelerinde devam eden operasyonlarla Mehmetçik, zorlu arazi koullarna ramen teröristler tarafndan kullanlan maaralara tek tek giriyor, bölgeyi teröristlerden temizliyor.

PENçE VE YILDIRIM HAREKET

Pençe-Yldrm Harekat kapsamnda bölgedeki 163 maaraya giren komandolar, sadece ekim aynda 27 teröristi etkisiz hale getirdi. Bir ay içinde teröristler tarafndan kullanlan 16 güdümlü füze sistemi, büyük çapl 3 havan, 15 roketatar, 7 uçaksavar, 16 keskin nianc silah, 81 piyade tüfei, haberleme sistemleri, ar silahlara ait 7 bin 300, hafif silahlara ait 15 bin civarnda mühimmat, 16 ton gda malzemesi, 9 ton akaryakt ve 40n üzerinde el yapm patlayc (EYP) ve EYP yapmnda kullanlan çok miktarda malzeme ele geçirildi.

Harekat kapsamnda teröristler tarafndan kullanlan 12 kritik nokta da komandolar tarafndan imha edildi. Bunlardan ikisi teröristlerce Dou Karargah ve Bat Karargah olarak adlandrlan bölgeler oldu. Terör örgütünün barnak, eitim, lojistik merkezi ve sözde karargah olarak kullandklar maaralar, komandolar tarafndan tahrip edildi.

KOMANDOLAR MAARALARDA

Milli Savunma Bakanl, komandolarn, teröristler tarafndan kullanlan maaralara yönelik aramalar ve maaralarn imha edildii anlara ilikin görüntüleri paylat.

Görüntülere göre, güvenlik önlemlerinin alnmasnn ardndan çok dar tünellerden maaralara giren komandolar, buralardaki odalar tek tek kontrol ediyor.

Silah ve mühimmattan haberleme cihazlarna kadar birçok malzemenin bulunduu maaralar, daha sonra Mehmetçik tarafndan tahrip edilerek kullanlamaz hale getiriliyor.

HEDEFLERN BELRLENMES

Harekatn her safhas detayl ekilde planlanyor. Birçok kaynaktan elde edilen istihbarat bilgileri nda belirlenen bölgeler, yerli ve milli üretim insansz hava araçlar tarafndan en ince detayna kadar inceleniyor.

HAlardan aktarlan görüntülerin de yardmyla teröristlerin muhtemel barnma alanlar, yaplacak operasyonda helikopterlerin inme yerleri, uçak ve ate destek vastalar ile vurulacak hedefler tek tek belirleniyor.

Ate destek vastalaryla vurulan bölgelere taarruz helikopterlerinin destekledii, komando birliklerinin bulunduu helikopterler sevk ediliyor. Bölgeye indirilen komandolar, teröristlerin girilemez dedikleri alanlarda ilerleyerek terör örgütü tarafndan kullanlan maaralar tek tek imha ediyor.

Ana Sayfaya Git