Komuta merkezi vuruldu

Kuzey Irak’ın Türkiye sınırına 25 kilometre uzaklıkta bulunan Metina, Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde başlatılan Pençe Kilit harekâtında Mehmetçik, alan hakimiyetini sağladı. PKK'lıların birbirleriyle olan iletişimi kesildi. 26 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberler 20.04.2022 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uydudan belirlenen koordinatlarla Diyarbakrdan önceki akam 2 kez havalanan 8 F-16 uça, 13 hedefi daha vurdu. Kara piyade birliklerinin de harekt bölgesinde adm adm ilerleyerek teröristlere ait kaç tünelleri, silah ve mühimmat depolar ile barnma alanlarn imha ettikleri bildirildi.

HUDUT BRLNE SALDIRI HAZIRLIINA KARI BALATILDI

Saylar 150yi bulan teröristlerin son bir ay içinde 5 ve 8erli gruplar halinde Türkiye snrna doru hareket halinde olmas üzerine istihbarat birimleri harekete geçti.

Teröristlerin çukurca, emdinli, Derecik, Uludere snr hattndaki bir hudut birliine saldr hazrl içinde olduuna dair teyitli bilgi üzerine Pençe Kilit Operasyonu için dümeye basld.

KOMUTA MERKEZ VURULDU

Stratejik hakim tepelere 11 parti halinde indirilen komandolar, Metina Vadisi içinde teröristlerin yaam malzemesi ve patlayc istifledikleri, snr birlikleri hakknda keif ve istihbarat çalmas yaptklar Zendura, Derar, Stuna ve Hiror Kamplarn kullanlamaz hale getirdikleri örenildi.

HELKOPTERLERLE VUR

Harekatn devam ettii Avain-Basyan bölgesi içinde kalan PKK kamplar da Atak helikopterleri tarafndan youn ate altna alnd.

Buna parelel olarak Zap Vadisinde tespit edilen bölgeler de komandolar tarafndan çembere alnarak teröristlerin muhtemel kaç noktalar tutuldu, ardndan bölgeye gelen 4 taarruz helikopleri belirlenen noktalar vurdu.

26 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

Son 48 saat içinde teröristlere yönelik 147 bombardman yapld kaydedildi. u ana kadar 26 terörist etkisiz hale getirilirken, dün yaralanan 4 askerimizden Üstemen Ömer Deliban ehit olduu bildirildi.

Ana Sayfaya Git