Komutanlar sıcak bölgede

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Pençe operasyonları kapsamında bugüne kadar 83 terörist etkisiz hale getirildi, çok miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi." dedi.

Haberler 10.08.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar ile Irak snr hattndaki birliklerde denetleme ve incelemelerini sürdürüyor.

Irak snrndaki Düünda Üs Bölgesinde, faaliyetler hakknda bilgi alan Akar, ardndan açklamalarda bulundu.

Akar, 16 Haziran 2020de balayan Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarnn 48 gündür baaryla devam ettiini söyledi.

Bugüne kadar icra edilen operasyonlarda, bölgedeki tüm hakim arazi kesimlerinin kontrol altna alndn belirten Akar, teröristleri etkisiz hale getirmek maksadyla operasyon bölgesindeki arama ve tarama faaliyetlerinin aralksz sürdürüldüünü bildirdi.

Bu operasyonlar srasnda teröristlerin bütün inlerine girildiini, bölgedeki maara, snak, barnaklarn tek tek kontrol edildiini vurgulayan Akar, u bilgileri verdi:

Bugüne kadar yaplan operasyonlarda, 83 terörist etkisiz hale getirildi, 359 mayn/EYP, 267 snak ve barnak tespit edildi, bu snak ve maaralarda 13 adet AT-4 Tanksavar füzesi, 2 adet güdümlü füze, 15 adet Doçka, 88 AK-47 piyade tüfei ve 299 el bombas bata olmak üzere çok miktarda silah/mühimmat ele geçirildi.

- Teröristler etkisiz hale getirildi

Son olarak dün, teröristlerin Haftaninde uzun süredir üslenmi olduklar Pirbela Bölgesine yönelik operasyonun baaryla icra edildiini bildiren Akar, Bu operasyon srasnda teröristlerin büyük bir bölümü etkisiz hale getirilmitir. Bunlarn sözde yönetici grubu da bu operasyonlar srasnda etkisiz hale getirilmitir. Bunlardan 5inin cesetlerine ve silahlarna ulalmtr. Dierlerinin de cesetlerinin arama tarama faaliyetleri srasnda ele geçirilecei deerlendirilmektedir. ifadesini kulland.

Operasyon srasnda Piyade Uzman çavu Süleyman Uraln ehit olduunu hatrlatan Akar, tüm ehitlere Allahtan rahmet, yarallara ifalar diledi.

Milli Savunma Bakan Akar, unlar kaydetti:

Bugüne kadar olduu gibi ehitlerimizin kan yerde braklmad, braklmayacak. Bununla ilgili yaplmas gereken ne varsa yapld, yaplmaya devam edilecek. Ve en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu mücadelemiz aralksz devam edecek ve inallah biz burada bu teröristleri etkisiz hale getirmek suretiyle asil milletimizi bu terör belasndan kurtaracaz. Amacmz, gayretimiz budur, buna çalyoruz. u anda milletimizin sevgisinden, güveninden ve duasndan aldmz ilhamla Mehmetçik gece gündüz demeden bu faaliyetlerini aralksz sürdürmektedir. Ölürsem ehit kalrsam gazi anlayyla yürütülen bu faaliyetlerde en son terörist etkisiz hale getirilmek suretiyle faaliyetlerimizin tamamlanmasna gayret göstermekteyiz. u anda karada, denizde, havada, Irakn kuzeyinde görevleri banda olan, gerçekten zor arazi ve hava koullarnda büyük bir fedakarlk ve kahramanlk göstererek faaliyetlerini sürdürmekte olan tüm silah arkadalarma kazasz, belasz, hayrl, baarl görevler diliyorum.

- Yüksekovada birlik ziyareti

Akar ve beraberindeki komutanlar daha sonra helikopterle Hakkari Yüksekovaya geçti.

Bakan Akar, burada 3üncü Piyade Tümen Komutanlnda incelemelerde bulunup, komutanlarla bir araya geldi.

Akara, Komutanlktaki harekat merkezinde, bölgede yürütülen operasyonlara ilikin sunum yapld.

Ana Sayfaya Git