Konaklayacak yer istiyoruz!

Sağlık alanında Güneydoğu'ya hitap eden Diyarbakır'daki hastanelerde, hasta yakınlarının kanaklayacağı yer olmadığı için, hastane koridorlarında uyuyarak sabahlıyorlar.

Haberler 16.01.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hastalarnn tedavisi için Diyarbakra gelen çok sayda kii, konaklama sknts yayor.

Dou ve Güneydounun salk merkezi konumundaki Diyarbakra çevredeki yerleim birimlerinden çok sayda hasta tedavi için geliyor. Bazen tedavilerin günlerce hatta haftalarca sürmesi nedeniyle gelir düzeyi düük olan hasta yaknlar, otellerde konaklayamadklar için geceleri hastane koridorunda veya bahçesinde geçirmek zorunda kalyor.

Misafirhane yaplsn

Büyük sknt çeken hasta yaknlar, l Valilii ve Büyükehir Belediyesinden misafirhane yaplmasn istedi. Hasta yakn Müntezem Yldz, annesinin tedavisi için Mutan Diyarbakra geldiklerini, annesinin hastanede youn bakm ünitesinde yattn söyledi.

Beraberinde 4 yakn ile Diyarbakra geldiklerini belirten Yldz, otelde konaklama imkanlar olmad için geceyi hastane koridorunda geçirdiklerini kaydetti. Bu nedenle büyük sknt yaadklarn vurgulayan Yldz, Burada sandalye üzerinde yatyoruz. Yerimiz yok, mecburen burada kalyoruz. Misafirhane yaplrsa çok seviniriz. dedi.

Gelir seviyesi düük hasta yaknlarnn hastanelerde günlerce perian olduunu anlatan Fadl Ylmaz da unlar kaydetti:

Koridorlarda yatyoruz

Geceleri küçük bir halnn üzerinde yatyoruz. Askerlikteki nöbet tutar gibi birimiz uyanyor, dieri yatyor. Eer misafirhane yaplrsa il dndan gelenler için çok iyi olur. Hastanede yatabileceimiz bir yer yok. çecek ve yiyeceimizi brakabilecek bir dolabmz da yok. Gelen misafirlerin konaklanabilecei bir yer yaplrsa güzel olur. Hasta yaknlar rahat eder.

Vecdet Yaedici de baz hasta yaknlarnn, tedavinin uzun sürmesi dolaysyla aylarca hastanede kaldn vurgulayarak, konaklayacaklar mekanlar oluturulmasn talep etti.

- 75 gündür hastanede

Kznn tedavisi için 75 gündür hastanede youn bakmda olduunu belirten Mevlüde Kaplan, çok büyük zorluk çekiyoruz. Eer belediye bizim için bir misafirhane yaparsa çok memnun kalrz. Kadn erkek ayn bekleme salonunda kalyoruz. Koltuklarn üzerinde yatyoruz, baz geceler hiç uyuyamyoruz. eklinde konutu.

Büyüktimur gündeme getirmiti

Diyarbakr Kamu Hastaneleri Birlii Genel Sekreterliinin de bir süre önce hasta yaknlarnn skntsnn çözümü için Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ayn öneriyi sunduu belirtildi. Yazarmz Ömer Büyüktimur, bir süre önce konuyu geni bir ekilde köesine tayp yetkilileri göreve çarmt.

Ana Sayfaya Git