Kongreye gidiyor

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP), Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın aldığı ceza nedeniyle milletvekilliği ve parti üyeliğinin düşürülmesi nedeniyle yasal prosedürleri yerine getirmek için 20 Mayıs'ta Ankara'da zorunlu olağanüstü kongreye gidiyor.

Haberler 04.05.2017 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP, eski E Genel Bakan Figen Yüksekdan parti üyeliinin düürülmesi nedeniyle e genel bakan seçimi için 20 Maysta kongreye gidecek.

HDP, hakknda kesinleen hapis cezas nedeniyle milletvekillii düürülen eski E Genel Bakan Figen Yüksekdan Yargtay Cumhuriyet Basavclnca parti üyeliinin de düürülmesi nedeniyle 20 Maysta olaanüstü kongresini yapacak. Geni bir katlmn hedeflenmedii kongreye ilikin HDP Genel Merkezinde kurulan komisyon çalmalarn tamamlayarak partinin ilgili kurullarna raporunu sunacak.

Kongrede parti yönetiminde önemli deiiklikler beklenmezken Figen Yüksekdan yerine e genel bakan seçimi gerçekletirilecek. E genel bakanlk için adaylarn belirlenmesi süreci ise yaplacak toplantlarla netleecek.

- Referandum deerlendirilecek

HDP yönetimi, kongre hazrlklarna ilikin 6-7 Mays tarihlerinde bir dizi toplant gerçekletirecek. HDP Meclis Grubu ve MYK üyelerinin katlm ile gerçekletirilecek toplantda referanduma ilikin hazrlanan analizler de ele alnacak. Toplantda, HDPnin kalesi olarak bilinen illerde, halk oylamasnda Evet oylarndaki artn nedenlerinin de tartlaca örenildi.

HDP Grup Bakanvekili Filiz Keresteciolu, E genel bakanmzn üyeliinin sona ermesinden sonra bizim iç tüzüümüz gerei e genel bakan seçimi yapmamz gerekiyor. Hem e genel bakan hem de kurullar seçeceiz. dedi.

Ana Sayfaya Git