Konutlarda sona doğru!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, terörle mücadele kapsamında evi zarar görenler için Silopi ve Diyarbakır'da yapılan konutların teslimine, yılbaşından sonra başlanacağını söyledi.

Haberler 07.12.2016 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Turan, hain darbe giriimine ramen TOKnin 2016da baarl bir yl geçirdiini ve 2023 hedefleri dorultusunda çaltklarn belirtti.

TOK olarak bu yl bir rekor krdklarn ve 64 bin konut ürettiklerini dile getiren Turan, nallah 2023 hedefleri dorultusunda 2017 ylnda da 65 bin nitelikli sosyal konut ina etmi olacaz. Bu da Türkiyedeki toplam konut üretiminin yaklak yüzde 10unu ifade ediyor. 2023 hedeflerimiz dorultusunda 500 bin konut ina etmek için çalyoruz. Sosyal yaam projeleriyle vatandalarmz konut sahibi yapmaya devam ediyoruz. dedi.

SONA DORU GELND

Ülke genelinde ina ettikleri konutlarda emeklilere de pay ayrdklarn anlatan Turan, 15 bin emeklimizi geçen yl konut sahibi yaptk. Hemen hemen her projeden yüzde 25ini emekli vatandalarmza ayryoruz. Emeklilerimiz için konut projemizi devam ettiriyoruz. diye konutu.

Turan, Güneydouda terörle mücadele kapsamnda evi zarar gören aileler için yaplan konutlarn bir ksmnn bitmek üzere olduunu belirterek, unlar kaydetti:

Güneydou ve Dou Anadolu bölgelerinde çevre ve ehircilik Bakanlmz ile yaplmakta olan bütün rezerv konutlar TOK olarak biz ina ediyoruz. nallah ocak ayndan itibaren de Silopi ve Diyarbakrdan balayarak 2017 yl içinde birçok bölgede konut teslimlerini çevre ve ehircilik Bakanlna yapacaz. Onlar da hak sahiplerine teslim etmi olacaklar. Silopide ve Diyarbakrda ylbandan sonra konutlarn teslimine balanacak.

Ana Sayfaya Git