Konya'da 7 kişinin öldürüldüğü saldırıda 10 tutuklama

Konya'da, Mehmet Altun'un (33), husumetli olduğu aynı aileden 7 kişiyi tabancayla öldürdüğü olayla ilgili gözaltına alınan 14 kişiden aralarında saldırganın eşi Zehra Altun ile ablası Ayşe Keleş'in de bulunduğu 10'u 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı, 4'ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Saldırgan Mehmet Altun'un yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haberler 05.08.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, geçen cuma günü saat 19.00 sralarnda Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özahin Sokakta meydana geldi. Yaar Dedeoullarnn (65) evine gelen, 2010 ylndan beri kedi meselesinden husumetli olduu yan komusu Lütfi Kelein yakn bölgedeki baka mahallede oturan kaynbiraderi Mehmet Altun, bahçede aile fertleriyle bir süre konutuktan sonra poetten çkard tabancayla ate etti. Saldrda Yaar Dedeoullar, ei pek Dedeoullar (62), çocuklar Serap Dedeoullar (36), Serpil Dedeoullar (32), Sibel Dedeoullar (30), Metin Dedeoullar (45) ve Bar Dedeoullar (35) yaamn yitirdi. hbar üzerine adrese çok sayda polis ve salk ekibi sevk edildi. Polis, yapt incelemede, Mehmet Altunun yerde yatan yarallara tekrar ate açtn ve saldrnn ardndan aracndan ald bidonla evin birkaç noktasn atee vermek istediini saptad. Olay an da güvenlik kamerasna yansd.

KRALIK ARACIN TERK EDLD BÖLGEDEK DALIK ARAZDE ARAMA

Mehmet Altun, kiralad arac, kaçt kent merkezinden 140 kilometre uzaklktaki Toros Dalarnn eteinde bulunan Bozkr ilçesinde mahallenin yaknna brakt olayn ardndan 45 dakikada mahallesine ulat belirtildi. Saldrnn ardndan da bu dalk alanda Cinayet Büro Amirlii ve Özel Harekat ekipleri ile Jandarma Suç Aratrma Timinin (JASAT) katld arama çalmas sürüyor.

10 K TUTUKLANDI

Olayn ardndan gözaltna alnan 14 kii bugün adliyeye sevk edildi. üpheliler güvenlik gerekçesiyle polis midibüsüyle adliye binasnn altndaki garajdan içeri alnd. üphelilerden aralarnda saldrgann ei Zehra Altun ve ablas Aye Kelein de bulunduu 10 kii tutukland, 4 kii ise adli kontrol kararyla serbest brakld.

Cumhuriyet Basavcl tarafndan yaplan açklamada, Söz konusu üpheliler, yasal gözalt süreleri 03.08.2021 Sal günü dolmas sebebiyle Cumhuriyet Basavclmzda hazr edilmilerdir. üphelilerin olayla ilgili ifadelerinin alnmasnn ardndan atl suçun ilenmesine asli faillik, azmettirme veya yardm etme kuvvetli suç üphesinin varln gösteren olgular ve tutuklama nedenleri yönünden haklarnda soruturma yürütülmesinden hareketle bu aamada delillerin tam olarak toparlanmam olmas, HTS analizlerinin devam etmesi, kriminal raporlarnn tam olarak ikmal edilmemesi ile Siber inceleme raporlarnda dijital materyallerin incelemesinin devam etmesi, olay günü üphelilerin bulunduklar yerler ile ilgili kamera ve tank aratrmas ilemlerinin devam etmesi, suçun asli faili olup halen hakknda yakalama karar bulunan firari üpheli ile olan münasebetleri nedeniyle, üpheliler A.ç., V.K., Y.ç., Z.A., A.K., A.K. (1982 doumlu), .K., .A, .A. (1964 doumlu) R.ç. TCK 81/1 maddesi uyarnca Kasten Öldürme suçundan dolay Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine tutuklanma talebi ile sevk edildii, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince tutuklanarak konumlarna uygun Kapal Ceza nfaz Kurumlarna gönderildikleri, üpheliler M.ç., .ç., M.G. ve A.K.(2006 doumlu) hakknda yurt dna çkmamak ve belirlenen yerlere bavurmak Adli Kontrol talebi ile sevk edildii Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince de bu tedbir talepleri kabul edilerek, Adli Kontrol Karar verildii, Firari üphelinin yakalanma çalmalarnn devam ettii, Konya Cumhuriyet Basavclmzca yürütülen soruturmann titizlikle yürütüldüü, soruturmann safahat ve sonucu hakknda ayrca bilgi verilecei hususu, Kamuoyuna saygyla duyurulur denildi.

Ana Sayfaya Git