Köpekleri dövüştürdüler

Diyarbakır'da çoban köpeklerini dövüştürüp görüntüleri paylaştılar

Haberler 20.07.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, kimlii tespit edilemeyen kiiler, köyde çoban köpeklerini dövütürerek, çektikleri videolar sosyal medyada yaynlad. Görüntülerin paylalmasnn ardndan harekete geçen Hayvan Haklar Federasyonu (HAYTAP) Diyarbakr Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, Cumhurbakanl letiim Merkezi (CMER) bata olmak üzere ilgili kurumlara ikayette bulundu.

Diyarbakrda kimlii henüz tespit edilemeyen kiiler, köyde tarlada çoban köpeklerini dövütürürerek, görüntüleri sosyal medyada yaynlad. A.A. adl kullanc tarafndan paylam sitesine yüklenen 2 videoda, köpeklerin eziyet edilerek dövütürüldüü ve sopalarla dövüldüü görülürken, bir kiinin de olay ann kameraya çektii tespit edildi.

GÖRÜNTÜLER PAYLAILINCA

Görüntülerin ortaya çkmas üzerine HAYTAP Diyarbakr Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, sitelerin linki ile birlikte ilgili kurumlara ikayette bulundu. CMERe de ikayette bulunan Ekmekçiler, bu tarz köpek dövütürmelerine daha önce de rastladklarn belirterek, Krsal kesimde sk sk yaplan bir eylem. Hayvanlar birbirlerine zarar vermek istemedikleri halde, bu insanlar zorla dövümeye zorluyor. Bu hayvanlar yaralandktan sonra, bazlar bizleri arayp, tedavisi konusunda yardm talebinde bulunuyor. Bu vahi eylemlerin engellenmesi amacyla, bu kiilerin yakalanmasn istiyorum ve yetkilileri göreve davet ediyorum. Hayvanlar Koruma Kanunu maalesef yeterli deil. Kanunun Meclisten bir an önce düzenlenerek geçmesini talep ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git