Korkmayın, hakkınızı isteyin

Diyarbakır’da 3 yıl önce PKK tarafından kaçırılan oğulları Mustafa’ya kavuşan evlat nöbetindeki ailelerden Ayşegül ve Rauf Biçer çifti, yaşadıkları mutluluğu Demirören Haber Ajansı’na anlattı. Oğluna ilk istediği ve en sevdiği yemeklerden olan dolma yaptığını söyleyen Ayşegül Biçer, çocukları dağa kaçırılan diğer ailelere de seslenerek, “Korkmayın çadıra gidin ve hakkınızı isteyin” dedi.

Haberler 05.08.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Ayegül ve Rauf Biçer çifti, PKK tarafndan 3 yl önce 16 yandayken kaçrlan olu Mustafa için 3 Eylül 2019da HDP il binas önünde balatlan evlat nöbetine katld. Biçer çiftinin eylemi sürerken, oullar Mustafa, PKKnn barnma alanlarndan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Biçer ailesi geçen günlerde çocuklaryla bulutu. Terörle Mücadele ube Müdürlüündeki ifadesinin ardndan adliyeye sevk edilen Mustafa Biçer, çkarld mahkemece serbest brakld. Anne ve babas Mustafa Biçer ile 3 yl sonra ilk kez bir araya geldi. Aileleri bu mutlu günlerinde beraber nöbet tuttuklar Süleyman Aydn ile Celil Bekda da ziyaret etti.

LK STE DOLMA YEME OLDU

Uzun süre sonra evlatlarna kavuan Biçer ailesi o anki duygularn Demirören Haber Ajansna anlatt. Oluna ilk istei olan dolma yemei yaptn belirten Ayegül Biçer, Rabbime ükürler olsun olum bu kadar yl sonra gelip evinde beraber sofraya oturdu. Dier anne ve babalar da teker teker de olsa evlatlarna kavuacaktr. Bu zafer bizim zaferimiz deildir, Türkiye Cumhuriyetinin, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ve çileri Bakan Süleyman Soylu ile tüm devlet büyüklerimin. Tüm anne ve babalara çarda bulunuyorum. Korkmayn çadra gidin ve hakknz isteyin. HDP Mecliste Kürtlerin temsilcisiyim diyor ya gidin hakknz HDPnin kapsnda isteyin. HDP olmadan tek bir ku daa gitmez. Buradan tüm çocuklara sesleniyorum. Gelin anne ve babanzn kucana. Devletimiz o kadar büyük ki ne bir ceza ne bir ikence var. Gelin Türkiye Cumhuriyetine snn ve Allahn izniyle hepimiz beraber birlik içinde bu PKKy bitireceiz. çadra gittiim ilk gün aklmn ucundan geçmezdi. Benim devletim çok büyük bir devletti krsal alanlarda ve ehirde mücadeleyi verdi. Biz de Diyarbakr anneleri olarak çadrda mücadele ettik. Hakkmz söke söke aldk. Allahn izniyle devletin gücüyle aldk dedi.

GELN SZ DE ALENZE KAVUUN

Rauf Biçer ise çocuu Mustafaya kavumann tarifi olmayan bir duygu olduunu belirterek, öyle konutu:

çok sevinçliyim ama bir yanmda da boluk var. Dier anne ve babalar evlatlarn bekliyor. Allaha hamdolsun ki devlete zeval gelmesin. Evladm geldi ve evladma öyle güzel bir ekilde sahip çktlar ki. Devlete kar isyan etti ama yine devlet ona annelik babalk yapt. Benim evladm kucama verdi, hamdolsun ki bir ceza almad. Dada inmek ve kaçmak isteyen gençlere de sesleniyorum brakn gelin. Devlet çok efkatlidir. Size hiçbir zaman ikence etmiyor. Anneniz ve babanz sizi özlemle bekliyor. Öyle alyor ki geceleri kalkyor kar ve yamur altnda evlatlarmz u an dadadr diye. Gelin ailenize kavuun ve bu hasretlii bitirin. nan ki devlet size bir gün bile ceza vermiyor. O kadar efkatli davranyor ki, pimanlk yasas var. Biz cesaretliydik ve evladmz söke söke aldk. Kapdan girdii gibi ölen bir evladn dirildiini hissettim. O sevinci yaadk. Allah o sevinci bütün anne babalara tattrsn. Sanki benim evladm ölmütü Allah onu diriltti ve tekrar verdi diye konutu.

DEVLET BZM çOCUKLARIMIZI GER GETRYOR

çocuu için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydn, Biçer ailesini ziyarete geldiklerini ve oullar Mustafann bir deri kemik kaldn söyledi. Aydn, Bunlarda hiç vicdan ve Allah korkusu yok. çocuk güvenlik güçlerine teslim oldu. Ceza almadan anne ve babasnn kucana geldi. Az önce de kendisiyle görütük ve konutuk. Zorla çocuklar kandrp götürüyorlar. HDP bizim çocuklarmz ölüme gönderiyor. Ama devletimiz bir kez daha büyüklüünü gösterdi. Bu çocuklara efkatli kollarn uzatarak teslim olmalarn istiyorlar. HDP ise siz burada oturarak çocuklarnz devlet öldürüyor diyordu. Devlet bizim çocuklarmz öldürmüyor. Devlet bizim çocuklarmz geri getiriyor ifadelerini kulland.

Diyarbakrda HDP il binas önünde eylem yapan ailelerden 31i evladna kavumutu.

Ana Sayfaya Git