Korku salıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, terörle mücadelede hedefleri 'nokta atışı' ile etkisiz hale getiren, 'güvenlik güçlerinin havadaki gözü' insansız hava aracı (İHA) ve silahlı insansız hava aracının (SİHA) teröristlerin korkulu rüyası olduğu ortaya çıktı.

Haberler 26.01.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/KCK soruturmas kapsamnda, arlatrlm müebbete kadar hapis cezalar istenen teröristlerden Günkan Düzün (26) ifadesinde, Faaliyet yürüttüümüz alanlarda bulunan gözetleme kuleleri, kalekollar, HA- SHAlar ile yürütülen faaliyetler bizim alan hakimiyetimizi ciddi bir ekilde kstlamaktadr dedii örenildi.

Emniyet Genel Müdürlüünün Türkiyede Van ve Adanadan sonra yaklak 1 yl önce Erzurumda konulandrd HA ve SHA üssü, bata terörle mücadele olmak üzere narkotik, kaçakçlk ve trafik uygulamalarnda da önemli hale geldi. Snr ötesi ve yurt genelindeki iç güvenlik operasyonlarnda kullanlan HA ve SHAlar, belirlenen terör hedeflerini tam isabetle vurmasyla hava gücü olarak önemli katk sunuyor. Türkiyede 2016dan itibaren kullanlmaya balanan ve bu tarihten itibaren düzenlenen operasyonlarda binlerce terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirilmesinde önemli olan hava araçlar ile önemli baarlar elde ediliyor.

MÜEBBET STENEN TERÖRSTLERDEN HA- SHA FADES

Operasyonlarda sa ele geçirilen teröristlerin de verdii ifadelerde, HA ve SHAlarn korkulu rüyalar haline geldiini söyledii belirtildi. Erzincan Cumhuriyet Basavclnca terör örgütü PKK/KCK soruturmas kapsamnda, el bombas ile intihar eylemi yapmak isterken yakalanan, turuncu kategorideki terörist, Baver-çektar kod adl Ahmet Herdemin de aralarnda bulunduu 6 sank hakknda hazrlanan iddianamede; devletin birliini ve ülke bütünlüünü bozmak, kiiyi yerine getirdii kamu görevi nedeniyle tasarlayarak bomba kullanmak suretiyle öldürmeye teebbüs etmek ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak veya el deitirmek suçlarndan 22er yldan 44er yla kadar hapis ve arlatrlm ömür boyu hapis cezalar talep ediliyor.

HAKMYETMZ KISITLIYOR

ddianameye göre, Baver çektar kod adl terörist Ahmet Herdemden sabotaj eitimi aldn ve ardndan Tunceli, Erzincan ile Karadeniz krsalnda örgüt adna faaliyette bulunduunu anlatan Günkan Düz, 2015 ylnda PKK/KCKnn da kadrosuna katldn belirtti. Erzincan nüfusuna kaytl olan terörist Düz, ifadesinde unlar söyledi:

26 Austos 2017 tarihinde Erzincann Kemah Dereköy köyü Deresoran Vadisi güneyinde güvenlik kuvvetlerince yaplan operasyonda Vedat Sümerin öldügü operasyona denk geldim. Biz o anda 4 örgüt mensubuyduk, yanmda kod adlar Özgür, Kurtay ve Serhildan olanlar vard. Ben ve Kurtay, Trbmusa Yaylasndan Deresoran Kaban istikametine Özgür ve Serhildandan 200 metre önde gidiyorduk, onlar 2 atla birlikte arkamzdan geliyordu. HA geldiini duyduk, biz direkt yoldan sola yamaca doru emsiyemizi açp gizlendik. Yarm saat geçtikten sonra ikinci SHA geldi; yaklak 1 saat sonra at yapt, at yapldnda biz yolun alt tarafndan emsiyelerimiz açk vaziyette Trbmusa Yaylasna doru ilerledik. Daha sonra otlarn içinde saat 06.00ya kadar bekledik. 10 dakika sonra SHAnn sesi kesildi. Bu süre içinde hzl bir ekilde Kurtay ile birlikte koarak kömür madeninin içine gittik. Operasyon sonrasnda faaliyetlerin bitmesini bekledik ve yaklak 2 gün sonra biz de bölgeden ayrlarak Ay Delii bölgesine gittik. Teslim olan örgüt mensuplar sonras düzenlenen operasyonlardan ciddi bir ekilde örgüt yara almaktadr. Faaliyet yürüttüümüz alanlarda bulunan gözetleme kuleleri, kalekollar, HA- SHAlar ile yürütülen faaliyetler bizim alan hakimiyetimizi ciddi bir ekilde kstlamaktadr. Bu etkenler neticesinde ikna çalmalar sonrasnda teslim olan kadrolarn saylarnda art salamaktadr.

Ana Sayfaya Git