Korkunç infaz!

Çete üyelerini yakalattığı iddia edilen Fatih mahalle Muhtarı Yurtçu'nun 29 yaşındaki oğlu, işyerinin önünde öldürüldü.

Haberler 13.04.2019 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda iddiaya göre uyuturucu çetesi üyelerinin yakalanmas ve cezaevine girmesinden sorumlu tutulan Fatih Mahallesi Muhtar Davut Yurtçunun olu Delil Yurtçu (29) öldürüldü. Yaplan seçimlerde tekrar muhtar seçilen Yurtçu, ailesinin tehdit edildiini söyleyerek, güvenlik amacyla tandklarn belirtti. Muhtar Davut Yurtçu, faillerin bir an önce ortaya çkarlmasn istedi. Güvenlik kameralarna yansyan görüntülerde, i yerinin önünde aracnda bekleyen Delil Yurtçu, yanna yaklaan araç içinden açlan ate sonucu hayatn kaybetti.

çETEY YAKALATTI

Olay, 23 Mart tarihinde Balar ilçesi Körhat Mahallesi Cemilolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Saat 21.30 sralarnda iyerinin önünde bir arkadayla aracnn içinde bekleyen 2 çocuk babas Delil Yurtçu, yanlarna yaklaan hafif ticari araçtan açlan ate sonucu ar yaraland. Yurtçu, kaldrld hastanede hayatn kaybetti. Fatih Mahallesi Muhtar babas Davut Yurtçu olunun uyuturucu çetesi tarafndan öldürüldüünü iddia ederek, ikayetçi oldu.

KORKUNç NFAZ

Olaydan sonra 1 kiinin yakalandn ancak daha sonra serbest brakldn söyleyen Yurtçu, Onlarn düüncelerine göre ben çocuklarn yakalatmm. Bu nedenle benim olumu öldürdüler. Can güvenliimiz yok. Bask altndayz. Kendileri iyerleri önünde her gün gövde gösterisi yapyorlar. Her gün silahl insanlar orada bekliyor. Bunlara müdahale eden kimse yok. Dier çocuklarmn böyle bir eye bulamamas için buradan gitmek zorundayz dedi.

GÖZDAI VERMEK

Delil Yurtçunun aabeyi Ferhat Yurtçu ise yaklak 3 yldr babas Davut Yurtçu hakknda ajan olduuna dair bir dedikodunun yayldn, uyuturucudan dolay tutuklanan çete üyelerinin de bu durumdan babasn sorumlu tuttuunu belirterek, unlar söyledi: Bu aile bireylerinin en büyüünden en küçüüne kadar hepsinin uyuturucu satmak suçundan kayd var. Uyuturucu iini meslek haline getirmiler. Aabeylerinin yakalanmasndan da benim babam sorumlu tutuyorlar.

MOBESE KAMERALARI

Azmettiren de kendini olaydan aklamak için MOBESE kameralarna gösteriyor kendisini. O gece kardeimin yannda olan kii E.T.nin aracn içinde olduunu ve F..nin ate ettiini söyledi. Ondan sonra sabah da inkar etti. En son Allah için gördüklerini gel emniyette anlat dedim. Bana dedi ki Benim etim nedir, budum nedir. Sen beni bunlardan koruyabilir misin? Benim kardeim uyuturucu çetesi tarafndan öldürüldü. Benim babam uyuturucuya kardr. Bu adam uyuturucuya kar olduu için bunlar da uyuturucuyu meslek haline getirdikleri ve benim babama gözda vermek için benim kardeimi öldürdüler. Kocaköy ve Liceden gelen bütün uyuturucuyu bat illerine sevk edip pazarlyor ve satyorlar. V.T. kara para aklyor. Anneleri de gayrimenkule yatryor. Kardeimiz öldürüldü. Üstüne tehdit ediliyoruz. Adamlar bizimle alay ediyorlar.

KARUMA STEMTK

Kaymakamla suç duyurusunda bulunup koruma talep etmiler. Hem kardeimiz öldürüldü, hem üstüne hakarete uruyoruz. Baktk ba edemiyoruz. Kimseye daha bir ey olmasn diye evimi tayoruz. 3 tane daha kardeim var. 2 tane yeenim var. Dümanla ne insan yeter, ne adam yeter, ne para yeter. Sabah çkyoruz i yerimize gitmek için mecbur o kapnn önünden geçiyoruz. O yüzden Diyarbakrdan uzaklaacaz. Yetkililerden ricam biran önce bu olaya el atlmas. Kardeimin faili meçhul olmasn. Azmettireni aldlar, serbest brakldlar. Olaydan 7 dakika önce MOBESE kameralarna kendisini gösteriyor. Yani diyor ki Ben buradaym. Bu sradan bir cinayet deil, tasarlayarak ilenmi bir cinayettir. Adamlar uyuturucu baronu. Bize gözda vermek için kardeimi katlettiler.

Ana Sayfaya Git