Korkunç manzara!

Suriye'nin Afrin bölgesinde, Zeytin Dalı Harekatı öncesi YPG/PKK'lı teröristlerin kontrolündeki yerde bulunan toplu mezardan çıkarılan ceset sayısı, 68'e yükseldi.

Haberler 16.07.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK/YPG/PYD terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren örgüt üyeleri tarafndan, Zeytin Dal Harekt balamadan birkaç gün öncesi Afrinin Yeni Afrin Mahallesinde bo araziye i makinesi ile kaz yaplarak ceset gömüldüü yönünde dün bir ihbar yapld. Bölgede i makineleriyle yaplan kazda ilk etapta çuvallar içerisinde 35 cesede ulald. Havann kararmasyla ara verilen çalmalara bugün sabah tekrar balad. Devam eden kazlarda çkartlan ceset says 61e ulat.

Konu ile ilgili açklama yapan Hatay Valisi Rahmi Doan, bunun bir insanlk suçu olduunu ve herkesin bunu görmesini gerektiini belirterek, u ifadelere yer verdi:

PKK/YPG/PYD terör örgütünün ne suçlar iledii ve neler yapt zaman zaman çkyor. u an sabah itibari ile rakam 61e çkt ve çalmalar halen devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin Afrin harektndan birkaç gün önce, Afrinde bulunan sivil halktan rakamlarn bilmediimiz sayda insan, YPG terör örgütü tarafndan katledilmitir. Katledilen bu insanlar, Afrinin hemen kenar mahallesinde kepçe ve dozerlerle açlan mezarlara gömülmütür. Dün bir ihbar üzerine bir çalma yapld, bu çalma neticesinde elde ettiimiz rakamn akama doru artacan düünüyoruz. Yerel savc orada, salk birimleri orada, yerel polis çalmasn devam ettiriyor. PKK terör örgütünün, PYD terör örgütünün ilemi olduu bu insanlk suçunu bütün uluslararas örgütlerin görmesini, bütün insanln görmesini istiyoruz. Biliyorsunuz bir ay önce yine PKK terör örgütü Afrindeki bir sivil hastaneyi hedef alm, 14 sivil vatanda orada ehit olmutu. Bunlarn tacizleri sivil halk üzerine devam etmekte. Bombal araçlarla, Tel Rfat ve Münbiçten atm olduklar füzelerle Afrinde yaayan sivil vatandalarmz taciz edilmekte. PKK terör örgütünü, YPG terör örgütünü tekrar lanetliyor, bu insanlk suçunun uluslararas kurulular tarafndan görülmesini, yerinde gelip izlenmesini de talep ediyorum.

CESET SAYISI 68 OLDU

Suriyenin Afrin bölgesinde, Zeytin Dal Harekat öncesi YPG/PKKl teröristlerin kontrolündeki yerde bulunan toplu mezardan çkarlan ceset says, 68e yükseldi. Afrin Yerel Meclisi Bakan Muhammed eyh Raid, Yeni Afrin Mahallesindeki bo arazide devam eden kaz çalmalar hakknda bilgi verdi. Raid, Afrin ehir merkezinde Villalar Caddesinde bulunan toplu mezarlktayz. Cenazeler poetler içinde üst üste atlm. Bulunan ceset says u ana kadar 68. Bu bölgede PKK terör örgütü kontrolündeyken onlara kar gelen kiilerin kaybolduu, infaz edildii duyulmutu. Büyük ihtimalle bu mezarlk da kaybolan ve onlarn karsnda duran kiilerin toplu mezarl olabilir. Bu cesetlerin kime ait olduu tespit edilene kadar ilemler devam edecek dedi.

Ana Sayfaya Git