Korkunç vurgun!

Kars merkezli 4 ilde internetten kendilerine sipariş verenlerin adına sahte kimlik düzenleyip, ürün adrese ulaşmadan geri alarak dolandırıcılık yapanlara yönelik polisin düzenlediği operasyonda şüphelilerin bilgisayarlarında 53 milyon 700 bin kişinin kimlik bilgisi ile 570 kişinin e-devlet şifresi bulundu.

Haberler 28.05.2022 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Digor ilçesinde yaayan A.Y.nin kargo dolandrcl ihbar üzerine Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, soruturma balatt. 4 aylk teknik ve fiziki takibin ardndan ekipler, Kars merkezli stanbul, zmir ve Mersinde operasyon düzenledi. 20 adrese e zamanl basn yapan ekipler, M.Y., .., T.K., A.B.E., M.F., B.ç., F.N., Ö.C., B.K., G.K., M.B.ç., H..K., M.ç., .A. ve M.F.S.yi gözaltna ald. üphelilerden T.K.nn çete lideri olduu ve 64 farkl suç kayd bulunduu belirlendi.

üphelilerin adreslerinde yaplan aramalarda 92 bin 745 TL ve bin dolar, 440 banka ve kredi kart, 110 sim kart, 29 cep telefonu, 14 laptop, 9 flash bellek, 4 fiek, 3 sahte kimlik ve 8,10 gram uyuturucu madde ele geçirildi. Suç ilemek amacyla örgüt kurma ve nitelikli dolandrclk suçlarndan soruturma balatlan 15 üpheli bugün Digor Adliyesine sevk edildi.

SAHTE KMLK DÜZENLEMLER

üpheliler, internet üzerinden deerli elektronik aletler, cep telefonu, ekran kart ve laptop ilan verdikleri belirlendi. Kendileriyle iletiime geçip ürünü satan alan kiilerin adna sahte kimlik düzenleyen üphelilerin, kargo ulamadan ürünü kargo irketinden geri aldklar tespit edildi. üphelilerin ayrca, yaadklar ehirlerde oturan satclar ürünü kargoya verdikten sonra bayiye gidip, sahte kimlikle kargoyu göndermekten vazgeçtiine dair beyan verip ürünü geri aldklar belirlendi.

MLYONLARCA KNN BLGLERNE ULAMILAR

Gözaltna alnan üphelilerin evlerinde ele geçirilen bilgisayarlarda yaplan incelemede 570 kiiye ait e-devlet giri bilgileri, 53 milyon 700 bin kiiye ait kimlik ve adres bilgisi ile vatandalarn ikamet adresi, ayn binada oturan komularn listesi, dijital olarak hazrlanm basma hazr polis, asker, MT, avukatlk mesleklerine ait sahte kurum kimlikleri tespit edildi. Polis ekipleri listeleri ve sahte kurum kimliklerine el koyarak muhafaza altna ald.

çete üyelerinin ayrca, dolandrclktan elde ettikleri paralarla ultra lüks daire ve araçlar kiraladklar ortaya çkt.

Ana Sayfaya Git