Korona virüs sonrası “yeni normal” nasıl olacak?

Birleşmiş Milletler (BM), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından ''eski normale'' dönüş olmayacağını ve hükümetlerin yeni bir ekonomi ve daha fazla istihdam yaratmak için harekete geçmesi gerektiğini bildirdi.

Haberler 28.04.2020 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BM, salgn döneminde ekonomilerin toparlanabilmesi ve istihdamn korunmasna yönelik yol haritasn açklad.

Kovid-19un tarihi bir ekonomik durgunluk ve rekor seviyelere ulaan i kayplarna neden olduu belirtilen açklamada, yaanan insani krizden ise en fazla yoksul ülkelerin etkilendiine iaret edildi.

Kriz sonras sosyal ve ekonomik iyileme için olaanüstü uluslararas destee ve siyasi taahhütlere ihtiyaç duyulaca vurgulanan açklamada, Toplumlarn ve ekonomilerin eski normalden daha iyi, daha sürdürülebilir, cinsiyet eitliinin olduu ve karbon nötr bir yola ihtiyac var. denildi.

Eski normale dönü olmayaca ve hükümetlerin yeni bir ekonomi ve daha fazla istihdam yaratmak için harekete geçmeleri gerektii kaydedilen açklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterresin Kriz srasnda ve sonrasnda yapacamz her ey, pandemi, iklim deiiklii ve karlatmz dier küresel zorluklar karsnda daha dirençli, daha eit, kapsayc ve sürdürülebilir ekonomiler ve toplumlar ina etmeye odakl olmal. eklindeki deerlendirmesine de yer verildi.

Ana Sayfaya Git