Koronavirüs 2 bölgede artışa geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 3 bölge için vaka sayısında artış olduğunu belirterek uyarılarda bulundu.

Haberler 11.06.2020 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakan Fahrettin Koca 3 bölge için vaka saysnda art olduunu belirterek uyarlarda bulundu.

Salk Bakan Fahrettin Kocann açklamalarndan satr balar

Hekimlerimize hemirelerimize riskleri göze alarak verdikleri özverili hizmet için teekkür ediyorum... Devletimiz salgnla mücadelenin kahramanlarna gerekli imkanlar salad. Son derece önemli bir nokta var, sizlere teekkürlerim tam bir zaferle sona ermi bir mücadelenin teekkürü deildir. Birbirimize güç veren teekkürlerdir.

MASKE, MESAFE, TEMZLK

Cumhurbakanmz kararlar dün açklad. art, koronavirüs musibetinin kökü tamamen kaznana kadar hayatmz maske, mesafe, temizlik olarak düzenlemektir. Büyüklerimiz sabah 10 ile akam 8 aras dar çkabilecektir. Tedbir tam ise korkuya mahal yoktur. 18 ya alt ile ilgili kstlamalarn tümü kaldrld. Kstlar yaylma ve kayplara engel oldu. Umarm gençlerimiz ve büyüklerimiz bunu hak edilmi bir teekkür olarak görürler.

EVDE GEçEN DÜNLER RSKE ATMAYIN

Bugünlerin örnek genci bence maskesini takan, mesafesini koruyan gençtir. Bir aabeyiniz olarak aklm sizde olacak. Büyüklerimiz sizlere serbestlik gelmi olmas riskin olmad anlamna gelmiyor. Sizden istirhamm evde geçen günleri riske atmamanz. Lütfen büyüklüünüzü göstermeye devam edin. Salgnla mücadelede adeta pasif mücadele günlerinden, kontrollü sosyal günlerine uyarak aktif mücadele günlerine geçtik. Aktif mücadelede iki silahmz var. Biri maske dieri ise 1.5 metre mesafedir. El temizliine normalden fazla önem gösterilmelidir. Etkili bir ilaç ya da a bulunmad. laç gibi etkili tedbirler elimizde hazr bulunmaktadr.

SALGIN TÜM HAYATA DARBE VURDU

5 bine yakn insanmzn salgn nedeniyle aramzdan ayrldn hatrlayn. 10 gün önce balayan normalleme süreci büyük önem arz eden bir süreçtir. Salgn ölüm kalm endiesiyle insanlarn evlerine kapanmasna yol açmakla kalmad, tüm hayata darbe vurdu. Türkiye bu süreci en az hasarla yaayan ülkeler arasnda. Ksmet olursa önümüzdeki hafta salgnn dünyadaki seyrini anlatmaya çalacam.

Ana Sayfaya Git