Koronavirüs 2. dalgası olacak mı? Bilim Kurulu üyesi açıkladı

2. dalga gelecek mi sorusu Koronavirüs önlemlerinin azaltıldığı ve normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde çok merak edilirken, ünlü profesörlerden korona 2. dalga ile alakalı açıklama geldi.

Haberler 11.06.2020 - 01:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2. dalga gelecek mi sorusu Koronavirüs önlemlerinin azaltld ve normalleme sürecine girdiimiz u günlerde çok merak edilirken, ünlü profesörlerden korona 2. dalga ile alakal açklama geldi.

Salk Bakanl Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ate Kara, yeni normalleme sürecinde maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmesi gerektiini belirterek, henüz salgnn sona ermediini söyledi. kinci dalga konusunda da uyarlarda bulunan Kara, Tedbiri brakrsak tablo ilkinden daha ar olur dedi.

Baklk sisteminin güçlü tutulmasnn önemine iaret eden Kara, Doal ve dengeli beslenme, yeterli uyku, günde en az 2-2,5 litre su tüketimi ve hafif egzersizler baklk sistemi için çok önemli. Bunlarn yan sra bakl doal olarak desteklediini bildiimiz gdalar da tüketmeye devam edelim. Bunlar krmz ve mor meyveler, yeil yaprakl sebzeler, antioksidan açsndan zengin propolis, ar sütü, polen, zencefil, zerdeçal, sarmsak ve soan gibi gdalardr. diye konutu.

TÜRKYEDE KORONAVRÜSTE SON DURUM

Aralk aynda ortaya çkan Kovid-19 pandemisi, 11 Mart günü Türkiyeye sçramasndan bu yana ülkenin bir numaral gündem maddesi haline geldi. Kovid-19, imdiye dek 173 bin 36 vatandamza bularken 2 bin 241 vatandamzn hayatn kaybetmesine sebep oldu. 631 hasta youn bakmda yaam sava verirken virüse yakalanan 146 bin 839 hasta iyileerek taburcu edildi.

Ana Sayfaya Git