Koronavirüs aşıları Türkiye'de

Koronavirüs salgınının önlenmesi için kullanılacak Çin üretimi aşıların 3 milyon dozluk ilk bölümü Ankara'ya ulaştı. Bakan Koca, aşıları getiren uçağın Ankara'ya ulaştığına ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, test sürecinin hemen başlatılacağını duyurdu.

Haberler 31.12.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin çinden ithal ettii ve SinoVac firmas tarafndan üretilen CoronaVac isimli Covid-19 alarnn ilk bölümünü tayan uçak, Türkiye saati ile 19.50de bakent Pekinden havaland. Alar, sabaha kar Ankarada Esenboa Havalimanna ulat. 17 konteynerde toplam 3 milyon doz a havaalannda indirildikten sonra, 5 kamyon ve 2 TIR ile Salk Bakanl Halk Sal Genel Müdürlüü A ve laç Deposuna tanacak.

BAKAN KOCA DUYURDU

Salk Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabndan yapt açklamalarda, naktif alarmzn ilk bölümünü getiren uçak Türkiye saati ile 19.50de Pekin Havalimanndan havaland. Yarn sabah burada olmasn bekliyoruz. Gelimeleri bildirmeye devam edeceiz. Ümit ederim ki darlklarn bittii geniliklerin balad gün bugündür. Alarmz tayan Türk Hava Yollarna ait uçan bu sabah 05.30da Esenboa Havalimanmza ulamas beklenmektedir ifadelerini kullanmt.

AILARIMIZI GETREN UçAK ANKARAYA ULATI

Salk Bakan Fahrettin Koca, sabah saatlerinde ise alar getiren uçan Esenboa Havalimanna ulatn duyurdu. Bakan Koca sosyal medyadan yapt paylamnda, alarla ilgili test sürecinin hemen balatlacan belirterek, 14 gün sürecek testleri hemen Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumumuzda balayacak. Testleri biter bitmez ise alama programmz Halk Sal GM koordinasyonunda gerçekleecek. Birlikte baaracaz dedi.

Ana Sayfaya Git