Koronavirüs görüşmesi!

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, İl Sağlık Müdürü Cihat Tekin'i ziyaret ederek korona virüs salgını ve tedbirlere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Haberler 20.03.2020 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Diyarbakr l Bakan ve Salk-Sen ube Bakan Ensariolu, l Salk Müdürü Dr. Tekin ile bir araya geldi. Burada konuan Ensariolu, tüm dünyay etkileyen korona virüs salgnnn, devletin üstün çabalaryla Türkiyeye giriinin geciktirildiini kaydetti. Ensariolu, limizde korona virüs salgnyla mücadele için yürütülen çalmalarla ilgili bilgi almak ve görü alveriinde bulunmak üzere l Salk Müdürümüz Dr. Cihan Tekin ile görütük. Müdürümüz bizlerle önemli bilgiler paylat. Bu süreçte l Valimiz Hasan Basri Güzelolunun büyük katk ve destek sunduunu belirterek Valiliimizin koordinasyonunda Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile birlikte çalldn, lojistik anlamnda önemli destek verildiini ve kiisel koruyucu ve ekipman anlamnda skntlarnn olamadn belirttiler. Hastanelerimiz ve Salk Müdürlüümüz hizmet binalarnn bu kapsamda Büyükehir Belediyesinin desteiyle dezenfekte edileceini ve bu süreçte ilemin rutin olarak tekrarlanacan ifade ettiler. Öte yandan üpheli vakalarn 112 ekiplerince gerekli önlemler alnarak hastaneye nakledildiini ve Salk Bakanlnn belirledii standartlara uygun ekilde muayene ve tedbir ilemlerinin uyguland, gözetim altna alnan vakalarn sürekli gözlem ve takip altnda oluunu belirten l Müdürümüz il genelinde de meydana gelebilecek olumsuz durumlara hazrlklarn ve planlamalarn yapldn, bu çerçevede Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde 130 yatak, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde 30 yatak ve Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinin tamamen boaltlarak hasta kabulüne hazr hale getirildiini ifade etti dedi.

ERTELENEBLEN AMELYATLAR ERTELEND

Dr. Tekinin ertelenebilir ameliyatlarn ertelendiini söylediini de aktaran Ensariolu, öyle devam etti:

Ancak acil tüm ameliyatlarn yapldn ve korona virüs testinin önümüzdeki hafta itibariyle ilimizde de yaplabileceini söyledi. Bu süreçte vatandalarmzn özellikle zorunlu olmadkça evlerini terk etmemeleri, darya çkanlarn ise yakn temastan saknmalar, 1 metre mesafe kuralna uymalar, el temizlii bata olmak üzere kiisel temizliklerine çok önem vermeleri gerektiini kyafetlerin 60-90 derece scaklkta ykanmasnn önemli olduunu vurgulad. Salk-Sen olarak her türlü katk ve destei vermeye hazr olduumuzu ifade ettiimiz bu faydal görümeden ötürü l Salk Müdürümüz Dr. Cihan Tekine teekkür ediyor, bu zor süreçte kolaylklar diliyoruz. üphesiz böyle büyük salgnlarla baa çkmak topyekun bir mücadele gerektiriyor. Bu mücadelede en büyük rol de vatandalarmza ve salk çalanlarna düüyor. Vatandalarmzn zorunlu olamadkça evlerinden çkmamalarn özellikle istirham ediyorum. Her zaman olduu gibi devleti ve milleti için cansiperane bir ekilde görevini ifa eden bu zorlu süreçte milletinin sal için kendi saln ve hatta ailesinin saln riske atan, dier kamu personelinin izin kulland bu dönemde çok daha youn olarak çalan fedakar salk çalanlarna ükranlarm sunuyorum. Özveriyle çalan salk çalanlar bata olmak üzere kamuda çalan tüm kardelerime teekkür ediyorum. Memur-Sen ve Salk-Sen olarak tüm salk ve sosyal hizmet çalanlarmzn arkasndayz. Milletçe zor zamanlar geçirdiimiz bu dönemde çalanlarmzn haklarn savunmak ve dile getirmek için her türlü çabay göstermekten kaçnmayacaz. Salk camias olarak biz büyük bir aileyiz, milletimizin saln korumak ve sürdürmek anlamnda youn ve özverili çalan yüce gönüllü bir aileyiz. Bilinmelidir ki, bu ailenin hiçbir üyesi yalnz deildir ve asla yalnz kalmayacaktr. Salk-Sen olarak tüm salk çalanlarmza özverili ve fedakarca çalmalarndan dolay her birine tekrar tekrar teekkürlerimizi ifade ediyorum. üphesiz bu zor zamanlar da milletçe atlatacaz. En az zararla atlatmak için gece gündüz ter döken salk çalanlarmzn Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu gayretlerinde ötürü alkland u günlere: salk çalanlarmz Bata olmak üzere tüm kamu çalanlarnn özverili çalmalarndan dolay hepsine ayr ayr teekkür ediyoruz.

Ana Sayfaya Git