Koronavirüs salgınında tehlike alarmları çalıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, 1 Haziran normalleşme süreci ile birlikte vaka sayısında bir artış olduğunu açıklarken, tehlike alarmlarının çaldığını da açıkladı.

Haberler 17.06.2020 - 13:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanl Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, 1 Haziran normalleme süreci ile birlikte vaka saysnda bir art olduunu açklarken, tehlike alarmlarnn çaldn da açklad.

Tezer, Bizim için bir alarm diye düünün 1500lü rakamlar, yani kurallardan uzaklayorsunuz anlamna gelen bir rakam dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi çocuk Enfeksiyon Hastalklar Uzman Prof. Dr. Hasan Tezer, 1 Hazirandan itibaren balayan normalleme döneminde koronavirüs günlük vaka saylarnda yaanan art deerlendirdi.

Normallemenin beraberinde dier ülkelerde de vaka saylarnda dalgalanmalar getirdiine dikkat çeken Tezer, bu dönemde maske, mesafe ve temizlik kurallarna uymann çok önemli olduunu söyledi.

stanbulda maske ve sosyal mesafesiz kontrollü sosyal hayat

Kritik eik 2 bin: Koronavirüs vaka saysndaki art kstlamalar getirebilir

Normalleme kavramnn Türkiyede yanl anlaldn düündüünü belirten Tezer, Normalleme süreci ilerin bittii, artk koronavirüsün ülkemizde olmad anlamna gelmiyor.

Sadece vaka saylarnn azaldn, daha kontrol edilebilir bir düzeye geldiini ve artk kontrollü bir normal hayata geçi anlamna geldiini söylemektedir. Tüm dünyada salgn devam ediyor dedi.

Virüsün ultraviyole nlarndan, nemden ve scaktan etkilendiini, bulac özelliini nispeten kaybettiinin bilindiini hatrlatan Tezer, Ama temas arttkça, maske takmadkça, 1.5 metreden daha fazla yaklatkça, uzun süre sohbet ettikçe, özellikle 15 dakikann üzerindeki sohbetlerde kalabalk yerlerde bula da kaçnlmaz diye konutu.

Vaka saylarnda 5 gün üst üste art görürseniz, bu ilerin bir yerde ters gittii anlamna gelir

Ana Sayfaya Git