Korucular gençleşiyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, korucuların yaş ortalamasının 32'ye düşürüleceği yönündeki açıklaması, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da görev yapan korucular tarafından sevinçle karşılandı.

Haberler 16.12.2016 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadoluda yllarca terörle mücadelede Mehmetçik ile omuz omuza veren korucular son dönemde özlük haklar ile etkinliklerinin artrlmasna yönelik hayata geçirilen düzenlemelerden memnun.

çileri Bakan Soylunun önceki gün Hakkaride yapt açklamada, Korucu ya ortalamamz 42. Sayn Cumhurbakanmz ve Babakanmzn talimatyla bu ya ortalamasn aldmz tedbirlerle yani 50 yan üzerindekileri emeklilie sevk ederek, 45-50 ya içerisindeki korucularmza da 6 ay içerisinde karar vermeleri durumunda hem emekli olacaklar hem tazminat alacaklar hem de yerlerine yaknlar korucu olacaklar. Böylece de hedefimiz korucu ya ortalamasn 32ye düürmektir. Bu noktada yaklak 20 bin yeni korucumuzun da bu büyük mücadele içerisinde olacan ifade etmek istiyorum. ifadeleri korucular mutlu etti.

- Camiamz genç ve dinamik kadrolara kavuacak

Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, korucularla ilgi son yaplan iyiletirmeler ve düzenlemelerden duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Sözen, korucular için emeklilik, silah ruhsat ve istihdam gibi konularda ciddi iyiletirilmeler yapldna iaret ederek, bu çalmalarda emei geçen bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere herkese teekkür ettiklerini belirtti.

Korucular Daire Bakanlnn kurulmasnn önemine deinen Sözen, öyle devam etti:

Korucularmza yönelik yaplan en önemli iyiletirmelerden biri de emeklilik. 50 yatan sonra zorunlu emeklilik hakk geldi. Önümüzdeki günlerde 18 bin arkadamz emeklilik hakkna kavuacak. Bu emeklilik hakk ile varsa çocuklar veya kardeleri korucu olabilecek. Bu da yeni korucu istihdam demek. Yal bir nüfusa sahip olan korucu camiamz genç ve dinamik kadrolara kavuacak, terörle mücadele de daha aktif bir ekilde yürütülecek.

Sözen, korucu kadrosunun da artrlacan dile getirerek, bu sayede koruculuk sisteminin yenileneceini aktard.

- Bu mücadeleden asla geri dönü olmayacak

Devletin sunduu bu imkanlara kar koruculara da büyük görev dütüünü anlatan Sözen, genç ve dinamik kadrolarla bundan sonra terörle daha aktif ekilde mücadele edeceklerini belirtti.

- Savunmadan taarruza geçeceiz

Korucularn gençletirilmesi, özlük haklarnn iyiletirilmesi ile ciddi bir moral ve motivasyon yaratt. Yeni göreve balayacak korucularmzla terörle mücadele daha da artan bir azim, gayret ve kararllkla sürdürülecek. Allahn izni ile terör ülkemizin gündeminden çkm olacak. diyen Sözen, unlar kaydetti:

Bu iyiletirmelerin yan sra önümüzdeki günlerde kurulacak korucu timleri PKK terör örgütünün korkulu rüyas haline gelecek. Savunmadan taarruz pozisyonuna geçeceiz. Mevzide teröristin gelmesini beklemeyeceiz. Nerede bir terör örgütü mensubu varsa, izlerini sürüp, etkisiz hale getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceiz. Vatandalarmzn da desteiyle inallah Dou ve Güneydou Anadolu bölgeleri daha güzel anlr hale gelecek.

Sözen, terörle mücadeleyi kararllkta yürüttüklerine dikkati çekerek, bu uurda bin 750 ehit verdiklerini, 3 binin üzerinde korucunun da gazi olduunu bildirdi.

- Bir an önce terörü bitirmemiz lazm

Güneydou Güvenlik Korucular Federasyonu Bakan Seydo Karada, camialarnn ya ortalamasnn yüksek olduunu, emekliye ayrlacak korucularn yerine genç korucularn göreve balamasyla daha dinamik bir yapnn salanacan ifade etti.

Yeni alnacak genç korucularn terörle mücadeledeki önemine deinen Karada, Yeni alnacak gençler sahada olacak. Terörle mücadelede daha etkin bir ekilde mücadele edecekler. Daha verimli olacaklar, arazide daha rahat çalabilecekler. Korucularn ya ortalamasnn düürülmesindeki asl amaç terörle daha etkin bir ekilde mücadele etmektir. Bir an önce terörü bitirip, ülkenin gündeminden çkartmamz lazm. Baka da ansmz yok. eklinde konutu.

- Korucular emekli oldu diye kenara çekilmeyecek

Emekliye ayrlacak arkadalarnn yine sahada olacaklarn dile getiren Karada, öyle dedi:

Korucular emekli oldu diye kenara çekilmeyecek, mücadeleye devam edecek. Bu ülkeden baka gidecek bir ülkemiz yok. Birileri ülkemizi kartrmaya çalyor, buna müsaade etmeyeceiz. Sahada olacaz, gençleri yetitireceiz ve tecrübelerimizi onlara aktaracaz.

Emekli olacak korucunun yerine yaknlarnn görevlendirilmesini olumlu karlyoruz. diyen Karada, öyle devam etti:

Bu, hükümetin iyi niyetinin, samimiyetinin bir göstergesidir. Korucular emekli olsa da olmasa da bu mücadelenin içinde zaten olacak. Aile de madur edilmemi olacak.

- Hükümet elinden gelen imkanlar kullanyor

Karada, hükümetin korucularla ilgili yapt düzenlemelerden memnun olduklarn belirterek, Hükümet iyi niyetli bir ekilde elinden gelen imkanlar kullanyor. Bu admlar terörle mücadelede ne kadar kararl olunduunun göstergesi. ifadelerini kulland.

Türkiye Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir de yaplan düzenlemelerden duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Bu düzenlemelerle moral ve motivasyonlarnn arttna iaret eden Kandemir, Korucu camias olarak özlük haklar ve iyiletirmelerden son derece çok memnunuz. Hükümetin bu kararll sayesinde terör örgütü PKK belasndan kurtulacaz. diye konutu.

Kandemir, terör örgütlerinin ülkede tehdit oluturmay sürdürdüü müddetçe mücadelelerine devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git