Korumanın itirafları

Karayılan'ın yakalanan koruması: Örgüt tükenme noktasına geldi

Haberler 20.03.2020 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyeye ran snrndan kaçak geçmeye çalrken, Van l Jandarma Komutanlnn baarl operasyonuyla yakalanan Murat Karaylann korumas ahabettin Toprakla ilgili önemli detaylara DHA ulat. Abdurrahman kod adl terörist ahabettin Toprakn, kendisi gibi örgüt üyesi olan kars Kürdistan kod adl Meryem Dündar tedavisi için Avrupaya gitmek için snr geçmeye çalrken yakalandklar ortaya çkt. Terörist ahabettin Toprak ifadesinde Karaylann kendisini Kandil Belediye Bakan olarak görevlendirdiini söyledi.

Murat Karaylann özel hizmetlerini yapan Abdurrahman kod adl terörist ahabettin Toprak, 9 Martta randan kaçak olarak Türkiyeye geçmeye çalrken Vanda yakaland. l Jandarma Komutanl ve MTin i birliiyle yaplan baarl operasyonda terörist ahabettin Toprak, kendisi gibi terör örgütü üyesi olan kars Kürdistan kod ald Meryem Dündar ile birlikte yakaland. Terörist Toprak, ifadesi alndktan sonra çkarld mahkeme tarafndan tutukland.

KARAYILAN, BEN KANDL BELEDYE BAKAN YARDIMCISI YAPTI

1999 ylnda Mardinden terör örgütü PKKya katlan terörist ahabettin Toprak, 3 ay Gabarda kald, terörist eleba Murat Karaylanla 2003 ylnda Kandilde bir örgüt hastanesinde tedavi görürken tant. Karaylan, tedavisinden sonra örgüt üyesi Toprak yanna ald. Korumas ve günlük ilerinde hizmetli olarak çaltrd. 2006 ylnda terör eitimi alan teröristin, Karaylann talimatyla Kandil Belediye Bakan Yardmcs olduu belirtildi. Terörist Toprak ifadesinde, Karaylann kendisine sözde Kandil Belediye binasnn yapm görevini verdiini, 2009 ylnda da bina yapm bitince yollardan sorumlu belediye bakan yardmcs görevine getirildiini söyledii örenildi.

Terörist Toprakn örgüte katlmadan önce kepçe operatörlüü yapt için Kandil bölgesinde bulunan köy yollarnn, evlerinin, teröristlerin kulland malzeme, erzak, silah depolar ve barnaklarn yapm faaliyetlerini yürüttüü kaydedildi. Terörist Toprakn Kandildeki snak, silah ve malzeme depolarnn yerini bildii de ifade edildi.

BELEDYE PERSONEL VE ARAçLARI EMRNE VERLM

Terörist ahabettin Toprakn okuma yazmas olmad halde, kepçe operatörlüü yapm olmas nedeniyle örgüt içinde mühendis adyla anldn belirtildi. Terörist Toprakn, sorumluluu altnda belediye personeli ve araçlarnn da olduu, bunlar yönlendirdii de soruturma dosyasnda yer ald.

ÖRGÜTÜN ELEBALARI GELECEKLE LGL VAATTE BULUNAMIYOR

Toprak ifadesinde, örgütün tükenme noktasna geldiini, Kandilde baz gazetecilerin de katld birçok toplant yapldn ancak, tükenie engel olunamadn anlatt örenildi.

Irak ve Suriyede birçok teröristin intihar ettiini veya örgüt tarafndan infaz edildiini gördüünü söyleyen terörist Toprak, örgütten kaçanlarn güvenlik güçlerine snmaya baladn anlatt. Tepedeki teröristlere yakn olduu için her eyi gördüünü söyleyen PKKl terörist ahabettin Toprakn elebalarnn bile gelecek ile ilgili vaatte bulunamadn anlatt belirtildi.

TERÖRST SEVGLSYLE EVLENMEK çN ÖRGÜTTEN KAçTI

Terörist Toprakn, örgütün salk ilerinde bitkisel ilaç yapmnda çaltrd Kürdistan kod adl Meryem Dündar ile evlenme karar aldktan sonra, 6 Mart 2017de birlikte örgütten kaçarak Erbile gittikleri belirtildi. Erbile gittikten sonra evlenen teröristlerin burada sivil hayata kartklar örenildi. Kars olan terör örgütü üyesi Meryem Dündarn düük yapmas sonras hastanede virüs kapmas nedeniyle tedavisi için Avrupaya gitme plan yapan terörist Toprak, mültecilere kaplarn açlmasndan faydalanmay planlad. Ancak teröristlerin irtibat kurduu Iraktaki kaçakçlar daha sonra ran üzerinden Türkiyeye kaçak geçmeleri eklinde plan deitirdi. Bu noktada l Jandarma Komutanl ve MTin istihbari çalmalar ve baarl operasyonuyla teröristler ahabettin Toprak ve Meryem Dündarn randan Vann Saray ilçesine geçmeye çaltklar srada yakaland.

Ana Sayfaya Git